MERTİDde görev değişimi

MERTİDde görev değişimi -6. Olağan Genel Kurulda İzol başkan seçildi


MERSİN (A.A) - Mersin Turizm İşletmeleri Derneği (MERTİD) 6. Olağan Genel Kurulunda Hamit İzol, başkan seçildi.
     İzol başkanlığında derneğin yönetim kurulu ise, Hakan Bayındır, Necmiye Kılıçoğlu, Burak Hosta, Gülşen Varlı, Çağlar Güler ve Yalçın Karagülleden oluştu.
     İzol, yazılı açıklamasında, Murat Demirin 2-3 dönem süren başkanlık süresinde MERTİDin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek bundan sonra yeni yönetim kuruluyla bu başarıyı daha da yukarılara çekmek istediklerini vurguladı.
     Yeni dönemde Mersinin duruşuna yön vermek, hareketlilik kazandırmak, turizmde istenilen noktaya gelmek için görev aldıklarını ifade eden İzol, şunları kaydetti:
     "Yıllarca Mersinin kimliği tartışıldı. Kimi Mersin tarım, kimi liman, kimi ise bir turizm kentidir dedi. Mersinin turistik bölge olarak Antalyadan hiçbir farkı yok. Tarihi dokularımız, bakir yerlerimiz, temiz denizimiz, iklimimiz ve 1 günde yaşanılan 4 mevsim ile Antalyadan daha iyi noktadayız. Ancak yıllarca Mersin turizm konusunda geri adım attırılmıştır. Mersinin turizmdeki gelişiminde en büyük faktör Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve Valimiz Hasan Basri Güzeloğludur. Artık onların da desteğini alarak, hızlı adımlar atacağız."
     Kentin gelişmesinde basının da büyük bir katkı sağlaması gerektiğine vurgulayan İzol, şöyle devam etti:
     "Bir kentin gelişmesindeki en büyük etkenlerden birisi de basındır. Biz basınla işbirliği içerisinde birlikte hareket ederek, Mersinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle son 2 yılda Suriyede yaşanan iç savaş biz turizmcileri büyük ölçüde etkiledi. Bu yüzden yeni arayışlara girmek zorundayız. Karşımızda en büyük alternatif olarak Kuzey Irak duruyor. Kuzey Irakla ilişkilerimizi daha da iyi geliştirerek, Türk turizmine kazandırmak zorundayız. Bunun içinde MERTİD olarak başta Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere, Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve işadamlarımızla Iraka çıkarmak yaparak, Mersindeki turizmi, sanayiyi, tarımı en iyi şekilde tanıtıp, onların Mersine gelmelerini sağlamalıyız."
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber MERTİDde görev değişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER