Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Bilecik Müftüsü Taş: Günümüz insanlığının yaşadığı keşmekeşliğin ve derin problemlerin ana sebeplerinden biri, hiç şüphesiz Hazreti Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bir köprü kuramayışımız


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş, Günümüz insanlığının yaşadığı keşmekeşliğin ve derin problemlerin ana sebeplerinden biri, hiç şüphesiz Hazreti Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bir köprü kuramayışımızdır dedi.
     Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün insanlığa gönderilen en son rahmet elçisi Hazreti Muhammedin doğumunun yıl dönümü olan Mevlit Kandilinin, coşkuyla idrak edileceğini belirtti.
     Hazreti Muhammedin hayatının, Kuran-ı Kerimde en güzel örnek diye takdim edildiğini hatırlatan Taş, şöyle konuştu:
     Günümüz insanlığının yaşadığı keşmekeşliğin ve derin problemlerin ana sebeplerinden biri, hiç şüphesiz Hazreti Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bir köprü kuramayışımız ve çıkmaz sokaklarda çıkış arayışlarından başka bir şey değildir. Çıkış yolu arayanların, çıkmaz sokaklarda yol bulmak isteyenlerin reçetesi Hazreti Peygamberden başkası değildir. İnsanlık bu gerçeği görmek zorundadır. Ülkemizdeki terör olayları, dünyanın değişik yerlerinde yaşanan çeşitli dramlar ve özellikle yanı başımızdaki komşu ülkelerde akan kardeş kanı dikkate alındığında, günümüzde Nebiler Nebisinin kutlu mesajlarına ve bu mesajlarda mündemiç olan birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda, bizi kendisine ümmet olma ortak paydasıyla birbirimize kenetleyen manevi unsurlardan biri olan Mevlit Kandilinin hayırlara vesile olması niyazıyla bütün vatandaşlarımızın kandillerini tebrik ediyorum. Mevlid-i Nebinin ülkemiz ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, sükun ve huzuruna, bütün insanlığın barış ve hidayetine, aziz milletimizin milli ve manevi değerlerde bütünleşmesine, fitne ve terörün bitmesine, kan ve göz yaşlarının kesilmesine, dünyanın değişik coğrafyalarında nemrutların zulümleri altında inleyen ve özellikle Suriyede kan gölünde bu manevi atmosferi yaşamaya çalışan kardeşlerimizin kurtuluşlarına vesile olmasını diliyor, bize bu ülkeyi canları ve kanlarıyla emanet eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
     Taş, 23 Ocak günü akşam namazını müteakip Şerif Paşa Camisinde yapılacak Mevlit Kandili Özel Programına tüm halkı davet etti.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER