Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Gürcistanda düzenlenen Avrupa şampiyonası hazırlıklarını Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde sürdüren kadın güreşçiler, kandil simidi yaptı


NİĞDE (A.A) - Gürcistanda düzenlenen Avrupa şampiyonası hazırlıklarını Niğdenin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde sürdüren kadın güreşçiler, kandil simidi yaptı.
     Avrupa şampiyonası için Demirkazıkta kamp yapan Bayan Güreş Milli Takımı, Mevlit Kandili dolayısıyla etkinlik düzenledi.
     Kamp eğitim merkezinin mutfağına giren güreşçiler, yoğurdukları hamurla kandil simidi yaptı.
     Milli takım güreşçilerinden 22 yaşındaki Sümeyye Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa şampiyonası için 20 günlük kampa girdiklerini, Mevlit Kandilini de takım arkadaşlarıyla kutlayacaklarını söyledi.
     Mevlit Kandilinin İslam alemi için değerlendirilmesi gereken önemli günlerden olduğunu vurgulayan Sezer, şunları kaydetti:
     Peygamberimizin doğum gününü kampta karşılıyoruz. Bugün, çok büyük bir gün. Kandil dolayısıyla biz de arkadaşlarla kandil simidi yaptık. İbadetle ve dualarla bugünü en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Ayrıca bugün şampiyonadan başarıyla dönmek için de dua edeceğiz.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Esma Aygün
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER