Mezarlıkta intihar eden Dr. Albayrakın cenazesi

Mezarlıkta intihar eden Dr. Albayrakın cenazesi defnedildi


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, mezarlıkta kendisini silahla vurarak intihar eden tarih araştırmacısı ve yazar Dr. Recep Albayrakın (62) cenazesi toprağa verildi.
     Cenaze, Bursa Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldıktan sonra ilçeye bağlı Demirciköy beldesine getirildi.
     Beldedeki caminin bahçesinde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Dr. Albayrakın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer, siyası partilerin ilçe başkanları, çevre beldelerin belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
     Cenaze, daha sonra Belde Mezarlığında, annesinin mezarı yanında bulunan intihar ettiği alanda defnedildi.
     Dışişleri Bakanlığından emekli olmasının ardından Ankaraya yerleşen Dr. Albayrak, dün mezarlıkta tabancayla başına bir el ateş ederek intihar etmişti. Dr. Albayrakın, Recep Albayrak Hacaloğlu imzasıyla yazdığı, Simavın tarihini konu alan Devrentten Derbente kitabının yanı sıra Ethem Beyin Sürgün Yılları ve Simav Olayları (1919-1948), Simav Türkleri ve Osmanlı Döneminde Simav, Afganistan Türkleri, Azeri Türkçesi Dil Kılavuzu, Güney Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi Sözlüğü, Toponim Teknikleri, Kafkasya-Borçalı Yer Adları adlı kitapları bulunuyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mezarlıkta intihar eden Dr. Albayrakın cenazesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER