MHP Tefenni İlçe Başkanı Alagözden iki

MHP Tefenni İlçe Başkanı Alagözden iki ilçeye birleşme çağrısı -"Yerel siyasetçilerin ve yöneticilerin istekli olması halinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu hedeflere mutlaka ulaşılabileceğine eminim"


BURDUR (A.A) - MHP Tefenni İlçe Başkanı Ümit Alagöz, nüfusları 10ar binin altında kalan Karamanlı ve Tefenni ilçelerinin birleşmesinin, bölgeye katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.
     Alagöz, yaptığı yazılı açıklamada, Tefenni ve Karamanlı ilçelerinin arasındaki mesafenin, yaklaşık 4 kilometre olduğunu, iki ilçenin birleşmesi halinde hızla gelişeceğine inandığını kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Karamanlının nüfusunun 8 bin 76, Tefenninin nüfusunun ise 9 bin 988 olduğuna dikkati çeken Alagöz, azalan nüfuslarıyla iki ilçenin milletvekili dahi çıkaramadığını vurguladı.
     Alagöz, iki ilçenin, hastane, emniyet, adliye, sanayi sitesi, toplu konut yapılarında ortak bir çalışma yürütmesinin yararlı olacağına inandığını belirterek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     "Hiçbir şey için geç olmadığını düşünüyorum. Yerel siyasetçilerin ve yöneticilerin istekli olması halinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu hedeflere mutlaka ulaşılabileceğine eminim. Tefenni, proje aşamasındaki adliye binasını ve eksikliği duyulan sanayi sitesini ortaya inşa edebilir. Karamanlı, planladığı toplu konut çalışmalarını ortaya alabilir."
     Alagöz, iki ilçenin birleşmesinin ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda katkı sağlayacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber MHP Tefenni İlçe Başkanı Alagözden iki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER