Mide balonu yöntemiyle 6 ayda 55

Mide balonu yöntemiyle 6 ayda 55 kilo verdi -İzmirde hemşire olarak görev yapan ve 148 kiloya ulaşan kadın, mide balonu yöntemiyle 6 ayda 93 kiloya düştü -Meryem Erol: Eskiden 60 beden giyiyordum, şimdi 44e sığıyorum


İZMİR (A.A) - İzmirde hemşire olarak görev yapan ve 148 kiloya ulaşan kadın, uygulanan mide balonu yöntemiyle 6 ayda 93 kiloya düştü.
     Universal Kuşadası Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Barış Gürcü, aşırı kilosundan dolayı rahatsızlık çeken 38 yaşındaki Meryem Erolun midesine endoskopik yöntemle silikon balon yerleştirdiklerini, bunun şişkinliğe neden olduğunu ve hastada tokluk hissi uyandırdığını anlattı.
     Bu yöntemin mide kelepçesi ile karıştırılmaması gerektiğine dikkati çeken Gürcü, şöyle konuştu:
     Mide balonu, bir ameliyat değil basit bir endoskopik işlemdir. Endoskopi işlemindeki gibi kişiye sadece sedasyon dediğimiz özel bir anestezi uygulanmaktadır. Bu anestezi sırasında hasta solunum cihazına bağlanmaz, hiçbirşey duymaz ve işlem bitince kendine gelir. Mideye yerleştirilen balon, şişkinlik ve tokluk hissi oluşturduğu için fazla yemek yeme isteğini yok ediyor. Başka bir deyişle insanlara diyet eğitimi veriyor. 6 ay sonra ise balon mideden çıkarılıyor. Kısa sürede kilo verdirmesi ve cerrahi bir müdahale istememesi nedeniyle tercih ediliyor. Tabiki bu balon tek başına kilo vermek için yeterli değildir. Kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi ve düzenli egzersiz yapması şarttır.
    
     -66 bedenden 44e düştü-
    
     Meryem Erol ise aşırı kiloların hayatını zorlaştırdığını bunun üzerine midesine balon taktırmaya karar verdiğini anlattı. Yaklaşık 45 dakika süren işlemle midesine balonun takıldığını belirten Erol, şunları kaydetti:
     Doktorum mide balonu önerdiğinde diyabet hastası olduğum için ameliyat olamayacağımı söyledim. Oysa bu ameliyat değil, endoskopi gibi bir işlemmiş. Bayıltmadan sadece uyku hali veren ve hiçbir şey hatırlamadığım bir anestezi uygulandı. Balon takıldıktan sonra çok fazla yemek yiyemedim. Bana verilen diyet listesine uydum, düzenli yürüyüş ve spor yaptım ve sağlık sorunu yaşamadan kilo verdim. Yeniden doğmuş gibiyim. Eskiden 60 beden giyiyordum, şimdi 44e sığıyorum. Çok zorluklar yaşadım, şimdi herşeyi kolaylıkla yapabilecek gücü kendimde buluyorum.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Mide balonu yöntemiyle 6 ayda 55 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER