Midyat Mesleki Eğitim Merkezinde kurslara ilgi

Midyat Mesleki Eğitim Merkezinde kurslara ilgi arttı.


MARDİN (A.A) - 13.03.2013 Mardinin Midyat ilçesi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Düz, gerçekleştirilen 587 öğrenci kaydıyla başarılı bir şekilde eğitim verdiklerini söyledi.
     Düz, AA muhabirine, iş yeri açabilmek için resmi kurumlara başvurabilmek, çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi almak zorunluluğu bulunduğunu söyledi.
     Mesleki Eğitim Merkezinde 312 usta adayı, 240 kalfa adayı ve 35 usta öğretici adayının kayıtlı olduğunu ifade eden Düz, 42 dalda toplam 587 öğrencinin bulunduğunu belirtti.
     Merkeze ilginin arttığına değinen Düz, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimiz haftada 1 gün teorik eğitim görüyor. Teknik ara eleman ihtiyacını karşılamak için çeşitli kurslar düzenliyoruz. Amacımız toplumda vasıfsız bireyin kalmamasıdır. Yeni çıkan yönetmeliğe göre hiçbir sektörde ustalık belgesi olmayan, iş yeri açamaz, eleman çalıştırmaz. İş yeri sahipleri olsun, iş yerlerinde çalışan elemanların olsun, çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgesi olmayanların mağdur olmaması için merkezimize başvurarak kayıt yapmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz haftada 1 gün Mesleki Eğitim Merkez binamızda, diğer günler ise çalıştığı iş yerinde pratik uygulama yapmaktadır. İş ve güç kaybı yaşanmamaktadır. Ayrıca, sigortası olmayanlara, Mesleki Eğitim kurumumuz tarafından sigorta ücretleri karşılanmaktadır. Merkezde 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 4 teknik öğretmen ve bir hizmetli görev yapıyor.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyat Mesleki Eğitim Merkezinde kurslara ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER