Mikrokrediyle hayallerine kavuştu

Mikrokrediyle hayallerine kavuştu -Türkoğlu ilçesinde 3 yıl önce mikrokrediyle tanışan Fatma Yıldırım, 700 lira kredi alarak hem kendi işinin patronu oldu hem de hayallerine kavuştu -Fatma Yıldırım: 3 yıl önce vakıftan para alırken


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - İzzet Mazı - Türkoğlunda 3 yıl önce mikrokrediyle tanışan Fatma Yıldırım, 700 lira kredi alarak hem kendi işinin patronu oldu hem de hayallerine kavuştu.
     Evli 3 çocuk annesi Fatma Yıldırım, 3 yıl önce mikrokredi toplantısına katıldıktan sonra düzenlenen eğitime katıldı. Daha sonra 700 lira kredi alan Yıldırım, bu parayla makine alarak kiraladığı iş yerinde terzilik yapmaya başladı. Toplam 4 bin 700 lira kredi kullanan Yıldırım iş yerindeki makine sayısını da 5e çıkardı.
     Bayan terzisi olarak çalışan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl öncesine kadar köyde yaşadıklarını ancak çocuklarının eğitimi nedeniyle ilçeye yerleşmek zorunda kaldıklarını belirtti. Eşinin su teçhizatçılığı yaptığını ve maddi olarak zor günler geçtiklerini anlatan Yıldırım, Hayatım mikrokrediyle tamamen değişti. Hep çalışmak ve kendi işim olsun istiyordum ama bunu bir türlü başaramamıştım. Mikrokrediden aldığım 700 TL ile önce bir makine aldım, daha sonra küçük bir iş yeri kiraladım. Ardından kredi almaya devam ettim. 3 yıl önce vakıftan para alırken şimdi 4 kişiye istihdam sağladım. Hayatımdan çok memnunum diye konuştu.
    
     -Hayallerine kavuştu-
    
     İş kurmayı ve bir evinin olmasını çok arzuladığını anlatan Yıldırım, Mikrokrediyle her ikisine de sahip oldum. 3 yıl içerisinde gece gündüz çalışarak bir ev satın aldım. Gerçekten bu hep hayal ettiğim bir şeydi. Ayrıca işimin patronu oldum ve işsizlere de iş imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşadım dedi.
     Daha önceleri çocuklarının eğitim harcamaları için Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfından (SDYV) yardım aldığını dile getiren Yıldırım, mikrokrediyle, evinde oturan kadınlara hiç kimseye muhtaç olmadan çalışma imkanı sağlandığını ifade etti.
     İş yerindeki makine sayısını 20ye çıkarmayı hedeflediğini belirten Yıldırım, kadınların girişimcilik ruhunun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Mikrofinans Türkoğlu Şube Müdürü Fatma Topçuoğlu ise kadınların iş yeri sahibi ve girişimci olmasının kendilerini sevindirdiğini ve gururlandırdığını dile getirdi. Fatma Yıldırımın azminin diğer kadınlara örnek olmasını temenni eden Topçuoğlu, kadınların girişimci olmasını önemsediklerini bu kapsamda sürekli olarak mahalle toplantıları düzenleyerek kadınlarla bir araya geldiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Mikrokrediyle hayallerine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER