Milli Eğitim Bakanı Dinçer:

Milli Eğitim Bakanı Dinçer: Kırıkkale, eğitimde, özellikle fiziki alt yapı itibariyle oldukça iyi bir noktaya gelmiş görünüyor -Okulda eğitim gören çocuklarımızı başka yere aldık o okulu da ekim ayı sonuna kadar yeni


KIRIKKALE (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kırıkkalenin eğitimde, özellikle fiziki altyapı itibariyle oldukça iyi bir noktaya geldiğinin görüldüğünü söyledi.
     Bakan Dinçer, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Kırıkkale Üniversitesinin yeni eğitim yılı açılış töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçe ilçe Kırıkkalenin eğitim sorunlarını, yeni eğitim sistemi ile ilgili yapılan çalışmaları ve karşılaşılan durum ile sonuçları gözden geçirdiklerini kaydetti.
     Daha sonra yapılan ikinci toplantıda ise vali, belediye başkanı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile tüm milli eğitim yöneticileri ile toplantı daha yaptıklarını ifade eden Bakan Dinçer, şöyle konuştu:
     Birinci toplantıda belki stratejik bir ifade ile Kırıkkalenin eğitimdeki mevcut konumunu tespit ettik. İkinci toplantıda ise Kırıkkalenin daha iyi bir konuma gelmesi için ulusal düzeydeki başarılarının arttırılması ve eğitimin kalitesinin geliştirilmesi için ne yapmak gerektiğini dair bir program icra ettik. Ben çok başarılı bir program olduğunu düşünüyorum. Öncellikle şunu söylemek gerekirse ilk toplantıda yaptığımız tespitlere göre Kırıkkale, eğitimde, özellikle fiziki altyapı itibariyle oldukça iyi bir noktaya gelmiş görünüyor. Türkiye ile mukayese edildiğinde derslik başına öğrenci sayısında, öğretmen başına öğrenci sayısında ve nihayet ikili öğretim yapma oranlarına bakıldığında Türkiye ortalamalarının çok daha iyi bir yerinde duruyor. Derslik başına öğrenci sayılarımız 25in altında, öğretmen başına öğrenci sayılarımız 20inin altına düşmüş görülüyor ve Türkiyedeki diğer illerle mukayese edilemeyecek kadar tekli eğitim yapılıyor. İkili eğitim yapan çok az sayıda okulumuz var.
     Bakan Dinçer, Kırıkkalede eğitime verilen önemden dolayı emeği geçen bütün il yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Ayrıca Kırıkkale halkına da teşekkür ediyorum, çünkü hayırsever katkılarıyla da buna önemli bir destek vermişlerdir. 4+4+4 ile ilgili çok sancısız, güzel, sorunsuz bir geçiş yapılmış o görünüyor. Bütün okullarımızda eğitim tam tekmil devam ediyor. Okullaşma oranlarıyla itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans yakalanmış ama hedefimiz olarak da yine biz bu yıl bütün eğitim kademelerinde yani okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede yüzde 100 okullaşmayı sağlayacak ek tedbirleri de görüştük. Bundan sonra Kırıkkale için eğitimin niteliğini geliştirmek için gerekli tedbirleri konuştuk. Umarım daha güzel günler bizi bekliyor.
     Bakan Dinçer, bir gazetecinin Şemdinlide bir okulun dün gece kundaklanması ile ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:
     O okulun da kimlerin yaktığı biliniyor. Onların amaçları da biliniyor. Okulda eğitim gören çocuklarımızı başka yere aldık o okulu da ekim ayı sonuna kadar yeniden eğitime hazırlayacağız. Biz görevimizi eksiksiz yapmaya çalışacağız. Kimsenin endişesi olmasın dedi.
     Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
     Bakan Ömer Dinçer, parti ziyareti sonrası esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Dinçer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER