Milli Eğitim Bakanı Dinçer:

Milli Eğitim Bakanı Dinçer: -Dijital araçların eğitimde kullanılması son derece önemli bir uygulama. Artık kara tahtaların yanına bilgisayar koyuyoruz ve onunla çocuklarımıza dünyanın her hangi bir yerinde üretilmiş bir eğitim mal


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Dijital araçların eğitimde kullanılması son derece önemli bir uygulama. Artık kara tahtaların yanına bilgisayar koyuyoruz ve onunla çocuklarımıza dünyanın her hangi bir yerinde üretilmiş bir eğitim malzemesi varsa onu sunma imkanına sahip oluyoruz dedi.
     Milli Eğitim Bakanı Dinçer ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolvadin ilçesinde bazı tesislerin açılış ve temel atma törenine katıldı.
     Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 31 iken, Bolvadinde 22 ile ideal düzeyde olduğunu, bu rakamın Afyonkarahisarda ise 28 civarında bulunduğunu söyledi.
     Türkiyenin, eğitimde dünyanın en güzel projelerinden biri olan Fatih Projesini başlattığını ifade eden Dinçer, Dijital araçların eğitimde kullanılması son derece önemli bir uygulama. Artık, kara tahtaların yanına bilgisayar koyuyoruz ve onunla çocuklarımıza dünyanın her hangi bir yerinde üretilmiş bir eğitim malzemesi varsa onu sunma imkanına sahip oluyoruz. Gidip bakın, heyecan duyacaksınız. Son derece modern bir teknolojiyle okullarımızı nasıl donattığımızı göreceksiniz diye konuştu.
    
     -Türkiyede büyük barajların tamamını 2015 yılında bitireceğiz-
    
     Bakan Eroğlu da, Afyonkarahisarın, kazandırılan tesislerle termalin başkenti olmanın yanında fizik tedavinin de merkezi olacağını belirtti.
     Türkiyenin dört bir yanına hizmet götürdüklerini anlatan Eroğlu, Geçmiş dönemde başlanan ve bitirilemeyen barajları halkın hizmetine sunduk. Türkiyede büyük barajların tamamını 2015 yılında bitireceğiz. Türkiyenin su sorununu 2050-2060 yılına kadar çözdük. Vahşi sulama sistemleri yerine modern sulama sistemleri getirerek fazla su tüketiminin önüne geçip, çiftçinin fazla ürün almasını sağladık dedi.
     Konuşmanın ardından Dinçer ve Eroğlu, protokol üyeleriyle butona basarak Bolvadin ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası, Gazi İlkokulu, Ceylan Emet İlkokulu, Kurucuova Göleti ve Sulaması, Büyük Karabağ Beldesi Taşkın Koruma, Dişli 1. kısım, Özburun 1. kısım sulaması ile Kutlu İçme Suyu tesislerinin açılışlarını gerçekleştirdi.
    
     -Emirdağ ilçesi ziyareti-
    
     Daha sonra Dinçer ve Eroğlu, beraberindekilerle Emirdağ ilçesine geçti.
     Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana yapılan yatırımlara, kazandırılan binalara, sağlanan teknolojik alt yapıya bakıldığında, eğitime verdikleri önemin ortaya çıkacağını belirtti.
     Afyonkarahisarda 10 yılda bin 30 civarında yeni derslik kazandırıldığını, bunların 204ünün son 2 yılda yapıldığını vurgulayan Dinçer, ilin Türkiye standartları üzerinde bir alt yapıya sahip olan Afyonkarahisarda, okul öncesi eğitime çocukların gönderilmesi konusunda kendilerine destek olunmasını istedi.
    
     -Eleştirilerin eğitim gerçeğiyle alakası yok-
    
     Dinçer, Türkiyenin modern dünyanın derslik başına öğrenci seviyesine ulaştığını bildirdi.
     Yeni eğitim sistemine yönelik eleştirilerin, eğitimin gerçeğiyle hatta dünyanın ulaştığı eğitim ile Türkiyedeki eğitim arasındaki farkla alakası yok diyen Dinçer, şöyle devam etti:
     Toplam nüfuslara bakarak mukayese ettiğimizde, ülkeler ortalama 12 yıllık eğitimde lise mezunu olarak görünürken, Türkiye ortaokul birinci sınıftan terk görünüyordu. 2009 yılında dünya ortalamasında okullaşma oranı lise seviyesinde yüzde 88 iken, Türkiyede bu oran 2011de yüzde 69a çıkabildi. Dünya, 2020 yılına kadar yüzde 100 lise eğitimine ulaşmayı hatta Japonya gibi ülkeler nüfusunun yüzde 100ünü üniversite mezunu yapmayı hedeflerken, AB, ABD gibi ülkeler toplam nüfusunun yüzde 90ını lise, yüzde 40ını üniversite mezunu yapmaya çalışırken bizde maalesef bu oranlar çok düşüktü. Dünyayla aramızda bu kadar mesafe varken bizim hala yavaş adımlarla gidiyor olmamız doğru kabul edilebilir mi-
     Eroğlu da, yurt dışındaki Türklerin Türkiyedeki gelişmeleri çok iyi gözleyebildiğini ve Türkiyenin itibarının artık bütün dünyada arttığını söyledi.
     Eskiden yurt dışında bir toplantıya katıldıklarında masanın sonunda Türkiyeye yer ayrıldığını anımsatan Eroğlu, Şimdilerde ise baş köşede yer veriliyor. Kamu borçlarının Gayri Safi Milli Hasılaya oranı en düşük ülke, Türkiye. Bu konuda ABD, Almanya, Japonya dahil bir çok ülkeden iyi konumdayız dedi.
     Eroğlu, 3 vardiya halinde çalışılarak Zafer Havalimanının tamamlandığı, 15 Kasımda yapılacak açılışın ardından uluslararası ilk seferin Brüksele yapılacağı müjdesini verdi.
     Yüksek Hızlı Tren inşaatının devam ettiğini hatırlatan Eroğlu, Emirdağa da bir istasyon yapılacağını, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesini daha da geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü, ilçedeki cezaevi arazisinin tahsisinin yapıldığını ve ilçeye doğalgaz getirilmesi konusuyla ilgili de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
     Afyonkarahisar Valisi Vali İrfan Balkanlıoğlu da, Türkiyenin bu hızla kalkınmasını sürdürmesi durumunda, Avrupadaki Türklerin de geleceklerini ülkelerinde kurmaya başlayacaklarını söyledi.
     AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise İslam aleminin birlik ve beraberliğe büyük ihtiyacı olduğunu anlattı.
     Protokol üyeleri birlikte kurdele keserek, Emirdağda İleri Biyolojik Atıksı Arıtma, Emirdağ Meydan Projesi 1. etabı, Keçili Boğazı Çevreyolu, Eski Akören, Toklucak, Elhan 1. ve 2. kısım sulama tesisleri, Elhan Köyü Taşkın Koruma, Başkonak Köyü Taşkın Koruma Tesisleri açılışları ile 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve Türkmen Akören Köyü Kanalizasyon inşaatının temellerini attı.
    
     Muhabir: Ekip - Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Dinçer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER