Milli Eğitim Müdürlüğünün sivil savunma çalışmaları

Milli Eğitim Müdürlüğünün sivil savunma çalışmaları


KAYSERİ (A.A) - Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığınca yıl boyunca çeşitli bilgilendirmeler yapıldığı bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, merkez ve taşra teşkilatında sivil savunma, afet, acil durum, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesini amaçladıklarını belirtti.
     Birlikte hareket etme ve işbirliği içinde çalışma bilinci oluşturmak amacıyla Sivil Savunma Uzmanı Cemil Işıksoy tarafından bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     2012 yılında içerisinde her derecedeki okulda idarecilere ve öğrencilere yönelik 10 saat süreli Afet ve acil durum hazırlık uygulamaları semineri başlatıldı. Bin 507 yönetici ve öğretmen bu faaliyetlere katıldı. Seminer çalışmalarında katılımcılara, sivil savunma hizmet ve faaliyetleri, sivil savunma tedbirleri, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikeler ile korunma yöntemleri, afet ve acil durum yönetimi, afet ve acil durumu gerektiren haller gibi konularda eğitim verildi.
     Ayrıca 99 ilköğretim ve ortaöğretim kurumunda öğrenci, öğretmen ve diğer personele yönelik sivil savunma, doğal afetler ve yangın konusunda bilgilendirme toplantıları ve uygulamalı tatbikatlar yapıldı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürlüğünün sivil savunma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER