Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Konyada:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Konyada: (Yeni anayasa çalışmaları) Milletin kırmızı çizgileri, bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer milletimizin bir kırmızı çizgisi yoksa, bizim de kırmızı çizgimiz yok -(Çözüm süreci) Biz şimdi yaşa


KONYA (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, Milletin kırmızı çizgileri, bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer milletimizin bir kırmızı çizgisi yoksa, bizim de kırmızı çizgimiz yok dedi.
     Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvanın babası Ahmet Nuri Elvanın Konyadaki cenaze törenine katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, Yeni anayasa çalışmaları sürdürülüyor. Bu süreçte anayasa nasıl şekillenecek- sorusu üzerine Yılmaz, TBMMde konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
     TBMM Başkanı Cemil Çiçekin yaptığı açıklamada, tüm grupların tekliflerini nisan ayı sonuna kadar ileteceklerini belirttiğini ifade eden Yılmaz, Bu millet gerçekten huzuru, refahı hak ediyor. Daha çok demokrasiyi, daha çok özgürlüğü hak ediyor ifadesini kullandı.
     Anayasaların vatandaşların özgürlüklerinin garantisi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Anayasanın temeli, insan haklarını garanti altına almaktır. Bunun da çerçevesini çizelim ki, kimse yasayla, azıcık bir çoğunlukla bu vatandaşın hakkına el atmasın. Bunun da yolu, bu temel hakları anayasaya koymak. Bunu millet hak ediyor. İnşallah biz iyi niyetle yola çıktık. Destek verirlerse çok iyi bir yol alırız. Destek vermezlerse o zaman yeni seçimde deriz ki; bizim anayasamız bu. Eğer bu anayasada kendi hak ve hürriyetlerinin garantisini görebiliyorsan, daha fazla demokrasiyi, daha fazla özgürlüğü görüyorsan destekle diyeceğiz. Yok eğer görmüyorsan da o halde bu milletimiz en doğrusunu bilir. Boynumuz kıldan incedir. Milletimiz ne derse onu yaparız. Bu partiyi millet kurdu, rotasını millet çizdi, zerre kadar ayrılmadık. Millet yanılmaz, bunu söyledik.
     Yılmaz, Anayasada AK Partinin olmazsa olmazları, kırmızı çizgileri var mı- sorusuna ise Milletin kırmızı çizgileri, bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer milletimizin bir kırmızı çizgisi yoksa, bizim de kırmızı çizgimiz yok. Millet belirleyecek. Hak, hukuk ve özgürlükler açısından geriye gidiş olmasın yanıtını verdi.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Çözüm sürecine ilişkin bir soruyu da cevaplayan Yılmaz, 1984ten beri çözüm bulunamayan soruna çözüm bulmak için uğraştıklarını söyledi.
     Gittiği her yerde şehit ailelerinin, kendisine; Biz ağladık başkası ağlamasın. Bu soruna bir çözüm bulun dediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     İnşallah bu sorun, çözüm sürecine girdi. Geçmişte de birçok aşama yapıldı biliyorsunuz. 33 erimizin şehit edilmesi olayı var. İşte, Habur olayı vardı. Bu zor bir süreç, uzun ince... Ancak bunun yanında bir de zor bir yol var. Bu yoldan gidiyoruz. Bu yolu, uzun ince ve zor yolu kolaylaştırmanın tek yolu, milletin bu sürece olan desteğinden geçiyor. Eğer bu millet bu sürece desteğini verirse, inşallah niyetimiz hayır, akıbet de hayır olacak. Bakın, terör örgütünün dağdaki yöneticisi, son iki yılda 3 bin kişi öldü diyor. Şimdi yapılanlar 2011de yapılsaydı bu kadar insan ölmezdi diye bir açıklaması var.
     Şimdi bizde şehitler var ancak karşı tarafta da öldürdüklerimiz var. Ben sadece bir örnek veriyorum. Bölgedeki insanlar, Benim, bu ülkenin birliği ile bayrağı ile hiçbir problemim yok diyor. Bu ülkenin birliği, bayrağı ile problemleri olmayan bu insanların da evlatları bu olayda kayba uğruyor. Dolayısıyla, bizim öldürerek sonuç almamız, bizim kendi insanımızı da üzmemiz demektir. Biz şimdi yaşatarak sonuç almak istiyoruz. Peki ne yapacağız; özgürlükleri, demokrasiyi artıracağız.
    
     -Huzur gelirse yatırım olur-
    
     Yılmaz, bölgede son üç aylık dönemde yatırım yapmak isteyenlerin geçen yılın aynı dönemine göre üç kat arttığını vurgulayarak, Mardin Valisi bana geldi, Efendim, bütün organize sanayilerimiz doldu dedi. Huzur gelirse yatırım olur, yatırım olursa istihdam olur. İstihdam olursa üretim olur, üretim olursa da kalkınma olur. Bizde yoksul olan evde kavga bitmez derler. Bu kavganın bir gerekçesi de cehalettir. Irkçılık, cehalettir. Hiçbir şey üretmeden, hiçbir millete hizmet etmeden, ben diğerinden farklıyım, üstünüm gibi bir iddiada bulunmak zaten Müslümana yakışmaz diye konuştu.
     Bu süreçte bazılarının, Eğer bu süreçte AK Parti başarıya ulaşırsa, biz bir daha bundan iktidarı alamayız dediklerini belirten Yılmaz, Bu yüzden sürecin daha iyi olması için gayret göstermiyorlar, bize destek vermiyorlar. Oysa bilin ki bu süreçte AK Partinin başarısızlığı diye bir şey yok. Bu, hükümetlerin değil Türkiyenin problemi. Bunu siyaset üstü görmek lazım. Allah bu yolda yar ve yardımcımız olsun dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER