Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Siyasi partiler, AK Partiyi taklit etmek, AK Partiye benzemek, AK Partiyi örnek almak için gayret gösteriyorlar. Başarımızın sırrı istişaredir


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Siyasi partiler, AK Partiyi taklit etmek, AK Partiye benzemek, AK Partiyi örnek almak için gayret gösteriyorlar. Başarımızın sırrı istişaredir dedi.
     Yılmaz, partisinin Sivas İl Başkanlığının Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısında, Türkiyede siyaset tarihinde istişare mekanizmasını en iyi şekilde kullanan partinin AK Parti olduğunu söyledi.
     İstişare toplantılarında ülkenin ivedi konularını tartıştıklarını ve çözümler ürettiklerini ifade eden Yılmaz, bu toplantılardan çıkan fikirlerle ve alınan kararlarla yollarına devam ettiklerini belirtti.
     Yılmaz, AK Partinin üst üste elde ettiği başarıların sırrını çözmek için Türkiyede ve dünyada çok sayıda araştırma yapıldığını dile getirerek, Siyasi partiler, AK Partiyi taklit etmek, AK Partiye benzemek, AK Partiyi örnek almak için gayret gösteriyorlar. Başarımızın sırrı istişaredir. Biz biliyoruz ki, soran dağdan aşmış, sormayan düz yoldan şaşmış. Hemen her konuda millet ne diyor-, vatandaş ne istiyor-, sorularının cevaplarını arıyor, anketler yapıyoruz şeklinde konuştu.
     Gelecek bir yıl içerisinde yerel yönetimler seçimi olacağını, bu seçimler için anketler yaparak aday belirleme çalışması yapacaklarını, mülakatların ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından Sivasın tercih ettiği bir kişinin aday olarak belirleneceğini aktaran Yılmaz, bu kişinin herkesin ortak adayı olacağını vurguladı.
     Bakan Yılmaz, amaçlarının Sivas ve Türkiyede ayrım gözetmeksizin vatandaşa hizmet olduğunu, bunun için durmadan çalışacaklarını söyledi.
    
     -Son 1 yılda 1,2 milyon kişiye istihdam kapısı açılmış-
    
     Ülkede çok şeyler yapıldığını ancak hepsini halka anlatamadıklarını belirten Bakan Yılmaz, Son 1 yılda 1,2 milyon kişiye istihdam kapısı açılmış. Son 7 yılda 5,2 milyon kişiye yeni istihdam oluşturmuş durumdayız. Ancak yine de görüyorum, Sivasta da işsizlik problemi var. İnşallah bir süre içerisinde bu iktidar, herkese iş, aş, ev, barkı, desteklerinizle, dualarınızla ve Allahın da yardımıyla gerçekleştirecektir diye konuştu.
     İktidarları döneminde enflasyonun düşürüldüğüne ve son 40 yılın en düşük seviyesine ulaştırıldığına dikkati çeken Yılmaz, bunun AK Parti iktidarının en somut hizmeti olduğunu kaydetti.
     Bakan Yılmaz, Sivasın tarımsal ürünler üretiminde ülke içinde iyi bir yeri olduğunu, AK Parti hükümetleri döneminde Sivasa birçok alanda hizmet geldiğini, daha yapacak çok şeyin olduğunu ifade etti.
     Sivastaki ekonomik veriler hakkında bilgiler veren Yılmaz, Sivasın çok daha fazla yol alması ve çalışması gerektiğini vurgulayarak, iktidarları döneminde Sivasa yapılan yatırımları anlattı.
    
     -Bakan Yılmazdan Sivasa müjde-
    
     Yılmaz, seçim döneminde verdikleri sözleri bir bir yerine getireceklerini ve Sivasa bir müjde vermek istediğini belirterek, şöyle devam etti:
     SODES diye bir Sosyal Destek Projesi vardı. Sosyal Destek Projesi, Güneydoğu ve daha sonra Doğuya yaygınlaştırılmış bir projeydi. Bu gerçekten çok büyük önem arz ediyor. İnşallah, Sivas ile üniversiteyi, Sivas ile sivil toplumu, halkla sivil toplumu birleştirme projesi olacaktır. Sivas, bu projeyle SODES kapsamına alınmıştır. SODES kapsamına alınan çok az sayıda il var, ilave olarak. Bu illerin Valileri Ankaraya çağrılacak ve kendilerine bildirilecektir. Bu projeyle beşeri sermayenin geliştirilmesi amaçlanacaktır. SODES, istihdam, sosyal içerme ile kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır.
     Bakan Yılmaz, daha sonra Demokrat Partiden AK Partiye katılanlara parti rozeti taktı. Toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER