Milli sporculara Sporcu Şeref Aylığı bağlandı

Milli sporculara Sporcu Şeref Aylığı bağlandı -Kütahyada, olimpiyatlar, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk 3e giren 9 başarılı milli sporcuya, törenle Sporcu Şeref Aylığı bağlandı -Törene, Londra Olimpiyatlarının altın mad


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Londra Olimpiyatlarında bin 500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekinin de aralarında bulunduğu 9 başarılı milli sporcuya, Sporcu Şeref Aylığı bağlandı.
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya Müdürü Davut Eker, Müdürlükte düzenlenen törende, Sporcu Şeref Aylığı düzenlemesinin ilk kez 1983 yılında yapıldığını ve başarılı devlet sporcularına kanunda belirtilen katsayı oranında aylık bağlanmaya başlandığını bildirdi.
     Aylığın 2008de yeniden düzenlenerek, sporculara tanınan hakların genişletildiğini ve daha somut bir düzenleme haline getirildiğini belirten Eker, bununla olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ferdi ya da takım halinde ilk 3e giren amatör sporcularla onların ölümü halinde bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarının yanı sıra olimpiyat ve dünya şampiyonalarında birinci olan milli takım ve amatör sporcuların teknik direktör ve antrenörlerine aylık bağlanmasına karar verildiğini söyledi.
     Eker, olimpiyatlarda ferdi kategoride birinci olan amatör sporculara net asgari ücretin yüzde 200ü, ikincilere yüzde 160ı, üçüncülere yüzde 140ı oranında aylık bağlandığını dile getirerek, Dünya şampiyonalarında birincilere net asgari ücretin yüzde 140ı, ikincilere yüzde 120si, üçüncülere yüzde 100ü, Avrupa şampiyonalarında birincilere yüzde 100ü, ikincilere yüzde 80i, üçüncülere yüzde 60ı oranında aylık bağlanması, yasal olarak düzenlendi dedi.
     Teknik direktör ve antrenörlere bağlanan aylığın, çalıştırdıkları sporcularla aynı olduğunu anlatan Eker, SGK ailesi olarak Kütahyanın başarılı ve değerli sporcuları başta olmak üzere kendilerini onurlandıran ve gururlandıran tüm sporcuları kutladığını sözlerine ekledi.
    
     -Artık spor yapmaları için bir nedenleri daha var-
    
     Alptekin de tüm milli sporcuların, Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmek amacıyla şampiyonalarda yarıştığını ifade etti.
     En büyük isteklerinin, şampiyonalarda İstiklal Marşını okutmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak olduğuna dikkati çeken Alptekin, şöyle konuştu:
     Bunun verdiği gurur ve keyif hiçbir şeyle ölçülemez. Bu milli bir duygu. Bunun değeri ne parayla satın alınabilir ne de başka bir şeyle. Bunun yeri çok farklı. İşin öbür boyutuna bakarsak da bize Sporcu Şeref Aylığı bağlanması, bundan sonraki sporcular için örnek olacaktır. Artık, spor yapmaları için bir nedenleri daha var. Çünkü başarılı olduğunuzda hem devlet sporcusu oluyorsunuz hem de Sporcu Şeref Aylığı bağlanıyor. Birçok yetenekli genç sporcumuz var. Onlardan ricam, çok çalışıp ülkemizi gururla temsil etmeleridir. Aileleri de destek olsun. İstiklal Marşımız her zaman okunsun, bayrağımız her zaman göndere çekilsin.
     Daha sonra, aylık bağlanan milli atletler Alptekin ve Gülcan Mıngır ile bu sporcuların antrenörleri İhsan Alptekin, boksör Kadri Kordelin yanı sıra törene katılamayan halterciler Erol Bilgin, İzzet İnce, Erdal Sunar, atletler Halil Akkaş, İsmail Baş, boksör İbrahim Aydoğanın yakınlarına birer plaket verildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli sporculara Sporcu Şeref Aylığı bağlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER