Minik Mustafa için 1 milyon mavi

Minik Mustafa için 1 milyon mavi kapak toplandı -Tokatta okula annesi tarafından kırık bebek arabasıyla getirilen 6 yaşındaki bedensel engelli Mustafaya tekerlekli sandalye almak için öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının başlattığı


TOKAT (A.A) - Zehra Aydın - Tokatta okula annesi tarafından kırık bebek arabasıyla getirilen bedensel engelli Mustafa Destebaşına (6) tekerlekli sandalye almak için öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının başlattığı kampanyada, 1 milyon mavi kapak toplandı.
     Vali Mehmet Özgün İlkokulu Müdürü Ömer Faruk Aybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula annesi tarafından kırık bebek arabasıyla getirilen birinci sınıf öğrencisi Mustafa Destebaşı için öğretmenlerle birlikte kampanya başlatma kararı aldıklarını söyledi.
     Küçük çocuğu okula genellikle annesinin getirdiğini ifade eden Aybek, Sabah hava iyi olursa Mustafayı annesi bebek arabasından bozma bir arabayla getiriyor. Hava soğuk olursa babası ya da annesi eski bir otomobilleri var, onunla getiriyor. Okul bahçesinde kucaklayıp sınıfa sandalyesine oturtuyorlar. Çocuk sabah 08.00de okula gelip oturduğu sandalyeden ancak saat 12.00de alınıp evine götürülüyor. Yani 4 saat hiç yerinden kalkmadan oturuyor. Bu durum, hem bizi hem de arkadaşlarını çok üzüyordu diye konuştu.
     Aybek, bu nedenle öğretmenler ve öğrencilerle birlikte Mustafaya tekerlekli sandalye alabilmek için yaklaşık 4 ay önce mavi kapak toplama kampanyası başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     1 milyon kapağı aştık. Düşünün ki 1 milyon adet kapak toprağa gitseydi hem israf olacaktı hem de toprağı zehirleyecekti ama biz bu 1 milyon kapağı bir araya getirerek ekonomik değer ortaya çıkardık. Kampanyamıza bir çok yerden katılım var. Tokat Kız Meslek lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Ermiş, doğuştan engelli annesi Ayşe Ermiş ile devlet hastanesinde çalışan babası Mehmet Ermiş de 7 bin 500 adet mavi kapak toplayarak kampanyaya destek verdi. İbn-i Kemal İlköğretim Okulundan bir öğretmen arkadaşımız oturduğu sitede iki yıldır topladığı 250 bin kapağı bize verdi. Okulumuzdan Yılmaz adlı öğrencimiz annesini, akrabalarını seferber etti. Ankaradan, İstanbuldan, Mardinden ve Tokatın ilçelerinden her yerden kapak geldi. Yaklaşık 100 bin adet kapağı sadece bu öğrencimiz topladı. İlimizde bulunan 18 okuldan kampanyamıza destek geldi. Kahvehanelere, kıraathanelere, otellere, restoranlara, düğün salonlarına kampanyamızı duyurduk.
    
     -Sipariş verildi-
    
     Kampanyada hedeflerine ulaştıklarını ve sipariş verdikleri firmanın en kısa sürede tekerlekli sandalyeyi kendilerine teslim edeceğini anlatan Aybek, İnşallah, Mustafa tekerlekli sandalye ile arkadaşlarının içine çıkacak. Bizim mutluluğumuz bu olacak dedi.
     Tekerlekli sandalye geldikten sonra Mustafanın diğer ihtiyaçları için çalışacaklarını vurgulayan Aybek, okula engelli tuvaleti yaptıracaklarını da belirtti.
     Aybek, kapak toplama kampanyasını sürekli hale getirmek istediklerini ifade ederek, Çünkü sıradan bir plastiği toprağa attığımız zaman 250 yıldan önce çürümüyor ve toprağa zehir katıyor. Toprağa katılan zehirler bitkilerle, suyla tekrar bizim bünyemize geri dönüyor. Dolayısıyla biz bunu plastik atık toplama şeklinde bir kültür haline getirmek istiyoruz. Öğrenciler bunu kavradılar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Minik Mustafa için 1 milyon mavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER