Muğladaki okullarda süt dağıtımı başladı

Muğladaki okullarda süt dağıtımı başladı -Muğlada 49 bin 417 öğrenciye süt dağıtımı yapıldığı bildirildi


MUĞLA (A.A) - Muğladaki okullarda süt dağıtımına başlandı.
     Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı, Emirbeyazıt İlkokulunda başladı.
     Süt dağıtımına katılan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici bir sınıfa girip, öğrencilere süt dağıttı.
     Öğrencilere sütlerini dağıtan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, okul sütü projesinin çocukların dengeli beslenmeleri ve zeki birer birey olarak topluma kazandırılmalarını hedeflediğini söyledi.
     Özden, süte alerjisi olan çocukların ailesinin okula verdiği dilekçe ile çocuğuna süt verilmesini engelleyebildiğini belirterek, Bazı insanlar süt içemiyor. Ben de süt içemem, ama bunu yoğurt yiyerek telafi ediyorum. Projenin en güzel tarafı sütler birçok kez kontrolden geçiyor. En son sütü dağıtan öğretmen son kullanma tarihini kontrol ederek öğrenciye veriyor. Ayrıca çocuklarda süt içme alışkanlığı sağlanıyor dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise okul sütü programı çerçevesinde, ilk etapta okullarda süte alerjisi olan öğrenci bilgilerinin toplandığını, süt içecek öğrencilerin veli izin belgelerinin de okullardan alındığını söyledi.
    
     -49 bin 417 öğrenciye dağıtılıyor-
    
     Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı okul sütü programı kapsamında Muğlada 340 resmi ilkokul, 13 özel okul, 316 resmi anasınıfı ve 25 özel ana sınıfı olmak üzere 49 bin 417 öğrenciye süt dağıtımı yapıldığını bildiren Çınar, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri her öğrenciye 200 mililitre ambalajlı süt dağıtıldığını kaydetti.
     Çınar, okul sütü projesinin öğrencilerin dengeli büyümelerine destek olmak ve süt içme alışkanlıklarını geliştirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.
     Süt dağıtımın yapıldığı 1-D sınıfında 28 öğrenciden 9unun süte alerjisi olduğu için süt içmediği öğrenildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğladaki okullarda süt dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER