Muğla Sağlık Müdürlüğüne 14 yeni araç

Muğla Sağlık Müdürlüğüne 14 yeni araç alındı -112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 ambulans, 2 scooter ve 2 ATV motor törenle Sağlık İl Müdürlüğüne teslim edildi


MUĞLA (A.A) - Muğlada 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 ambulans, 2 scooter ve 2 ATV motor törenle Sağlık İl Müdürlüğüne teslim edildi.
     Muğla Sağlık Müdürlüğünde 14 yeni acil sağlık aracı için tören düzenlendi.
     Muğla Valisi Fatih Şahin, törende yaptığı konuşmada, insan haklarından en önemlisinin yaşama hakkı olduğunu, yaşama hakkını sağlayan ve o alanda çalışan grubun en önemli ayaklarından birisinde ise sağlık çalışanlarının yer aldığını söyledi.
     Tüm sağlık çalışanlarına yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şahin, Sağlık hizmetlerini bulunduğumuz noktadan çok daha iyi yerlere getirmek için el birliğiyle çalışmak durumundayız. Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı olması, vatandaş memnuniyeti bizim ele almamız gereken ve hiç unutmamamız gereken başlıklardan birisi dedi.
     AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise AK Parti hükümetinin özellikle sağlık alanında çok başarılı olduğunu, ülke insanının daha iyi hayat yaşaması ve daha sağlıklı yaşaması için önemli hizmetlere imza attığını bildirdi.
     Muğlada bir yılda karadan, havadan ve denizden 39 bin vatandaşa sağlık hizmeti götürüldüğüne işaret eden Özden, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hareket ediyoruz. İnsanımız ne kadar sağlıklı, güçlü ve kendini ne kadar güvende hissederse, biz ülke olarak o kadar güçlü olabileceğimizi düşünüyoruz. Her şeyin başı sağlık. Sağlık olmadığında hiç bir şeyin önemi yok. İlaç fiyatlarından, sağlığa erişime, sağlık hizmetlerinin kalitesinden, yatak hizmetine kadar yaptığımız işlerle bir devrim yapıyoruz diye konuştu.
    
     -İstasyon 43e, ambulans 63e yükseldi-
    
     Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin de Sağlık Bakanlığının 2003 yılından bu yana uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, her alanda olduğu gibi acil sağlık hizmetleri alanında da başarılı çalışmalar yapıldığını belirtti.
     Muğlada 2002 yılında acil sağlık hizmetleri istasyon sayısının 12 olduğunu hatırlatan Tekin, 2013 yılı Şubat ayı itibarıyla istasyon sayısının 43e, ambulans sayısının ise 63e yükseldiğini vurguladı.
     Cihan Tekin, Bodrumda dar sokaklar nedeniyle vakaya ulaşmada zorluk çektikleri için Türkiyede ilk kez uygulanan scooterli ekiplerin görev yaptığını, Fethiye ve Marmariste ise yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak denize girdiği kumsallarda ATV motorlu ekiplerin görev yaptığını dile getirdi.
     Geçen yıl scooter ve ATVli ekiplerin 432, deniz ambulansının 42, ambulans uçağın 12, ambulans helikopterin ise 78 vakaya ulaştığını ifade eden Tekin, İlimizde 112 acil sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kentsel acil vakalardan yüzde 95i ilk 10 dakikanın içerisinde, kırsal acil vakaların ise yüzde 95ine ilk 30 dakika içerisinde müdahale edildi. Bu ekiplerde 42 doktor, 432 sağlık personeli, 30 şoför ve 23 personel olmak üzere 527 çalışanımız ile görev yapıyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından, Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 10 ambulans, 2 scooter ve 2 ATV motor protokol üyelerine tanıtıldı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Muğla Sağlık Müdürlüğüne 14 yeni araç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER