Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen:

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen: -Bizleri yöneten kenttir. Kentin çeşitli sorunları, bizleri yeni projeler ve hizmet üretme konusunda yönlendirir


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Bizleri yöneten kenttir. Kentin çeşitli sorunları, bizleri yeni projeler ve hizmet üretme konusunda yönlendirir dedi.
     Antalya Skal Derneğinin bir otelde düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi, dernek üyelerinin soruları yanıtladı.
     Skal Derneği üyelerinin Kaleiçi, turizm, altyapı, yeşil alan çalışmaları, projeler ve ulaşım konularındaki sorularını yanıtlayan Evcilmen, Kaleiçinde 5 kurumun yetkisi var ve yetkiler bölünmüş durumda. Muratpaşa Belediyesi olarak tek başına yetki sahibi değiliz. Kaleiçi için koruma amaçlı plan yapılmalı ve kimliği belirlenmeli dedi.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılacak olan Burçlar Restorasyonu Projesi hakkında da bilgi veren Evcilmen, Proje ile Üç Kapılardaki iki burcu yaşama geçirmek istiyoruz. Burçların bir tanesi kültür evi, diğeri şarap evi olarak düzenlenecek. Ayrıca Eski Elektrik Santralinin de restorasyonuna başladık. Birçok ödül alan Değirmenönü Restorasyon Projemizden sonra Eski Elektrik Santralini de restore ederek kent yaşayanlarına, Antalya turizmine hizmet edecek konuma getirme çabası içerisindeyiz diye konuştu.
     Yeşil alan konusunda Avrupa Birliği ortalamasını geçtiklerini kaydeden Evcilmen, şunları söyledi:
     Göreve geldiğimizde 8 tane park vardı. Bunların içerisinde mezarlıklar ve orman alanları dahildi. Şimdi ise 538 park ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını 7.4 metrekareye çıkardık. Avrupa Birliğinin ortalaması ise 7 metrekaredir. Bir tek büyük alanımız kaldı. Şehrin ortasında kalan 7 Arıklar dediğimiz bölge. Bu bölge ile ilgili başlattığımız Yedi Arıklar Projesi, çok prestijli bir proje. Ancak mülkiyeti hazineye ait olduğu için dava devam ediyor.
     Muratpaşa Belediyesinin 2013 yılı için 182 milyon lira yatırım bütçesi olduğuna dikkati çeken Evcilmen, Belediyeciliğin okulu yok. Bizleri yöneten kenttir. Kentin çeşitli sorunları, bizleri yeni projeler ve hizmet üretme konusunda yönlendirir. Kentin sorunları bizi yönetir dedi.
     Muratpaşa Belediyesindeki kültür-sanat çalışmaları hakkında da bilgi veren Evcilmene, günün anısına Skal Derneği Başkanı Umman Çetinbaş tarafından teşekkür plaketi verildi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER