Muşta Yerel Eşitlik Eylem Planı

Muşta Yerel Eşitlik Eylem Planı


MUŞ (A.A) - Muşta Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında, 12 lisede konferans verildi.
     Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, GAP İdaresince Türkiyenin az gelişmiş bölgeleri olan Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinde kadın ve kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi amacıyla eylem planı uygulandığını anımsattı.
     Kentte Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Kadın İstihdamının Geliştirilmesi ve Kadınlara Yönelik Eğitim Sağlık ve Spor Hizmetlerinin Geliştirilmesi konularında YEEPnin geliştirildiğini kaydeden Tatlı, şunları ifade etti:
     Bu planla kadın sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin geliştirilmesi, toplumsal cinsiyet üzerinde farkındalık yaratılması, kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, artırılması, kadın sivil toplum kuruluşları, yerel kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte çalışma kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üç başlık altında toplam 19 faaliyet yapılmasını planladık. YEEP kapsamında, 12 lisede öğrencilere kadın hakları ve aile içi iletişim konularında konferans verildi.
     Konferansların rehber öğretmenler tarafından verildiğini ifade eden Tatlı, bu faaliyetle kentteki kadın sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlanacağını dile getirerek, konferansların 25 Aralıka kadar devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Yerel Eşitlik Eylem Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER