Muşta şeker pancarı alımları sürüyor

Muşta şeker pancarı alımları sürüyor


MUŞ (A.A) - Muş Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, fabrikada şeker pancarı alımlarının sürdüğünü söyledi.
     Aytekin, yaptığı açıklamada, Malazgirt, Bulanık, Mercimekkale ve Güroymak kantarlarında günde yaklaşık 13 bin ton şeker pancarı alımı yapıldığını söyledi.
     Kar yağışı ve dondurucu soğuklar başlamadan önce çiftçilerin bir an önce pancarını teslim etmek istediğini ifade eden Aytekin, şöyle konuştu:
     Geçen yıl kışın erken başlamasından dolayı hem pancar alımında hem de fabrikamızda pancar işlenmesinde büyük sıkıntı yaşandı. Çiftçimizin yaklaşık 60 bin ton pancarı, kar altında kaldı. Geçen yıl zarar eden çiftçimiz bu yıl ürününü erkenden teslim etmeye çalışıyor. Çiftçimiz bu konuda gayret göstermesini bekliyoruz. Ayrıca geçen yılla oranla daha temiz pancar alımı gerçekleştirdik.
     Ayrıca geçen yıl kışın erken başlamasıyla mağdur olan şeker pancarı üreticileri, bu yıl soğuklar başlamadan pancarı sökmenin telaşını yaşıyor.
     Muş merkeze bağlı Bozbulut köyünde yaşayan şeker pancarı üreticisi Kasım Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen kışın erken başlamasından dolayı sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.
     Geçen yıl çiftçinin zarar ettiğini anımsatan Koç, şunları kaydetti:
     40 dönüm alanda pancar ektim. Aynı sorunla karşılaşmamak için bu yıl pancar sökümünü hızlandırdık. Havalar soğumaya başladı ve pancar hasadını erken bitirmek zorundayız. Çünkü geçen yıl zor durumda kaldık. Birçok üreticisinin pancarı kar altında kaldı ve teslimat yapamadı. Büyük zarar yaşandı. Bu yıl da havalar erken soğudu. Geçen yıl yaşadıklarımızdan ders aldık. Bu nedenle ürünümüzü hızlı söküp erken teslim etmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta şeker pancarı alımları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER