Muş Şeker Fabrikasında pancar alımları sürüyor

Muş Şeker Fabrikasında pancar alımları sürüyor


MUŞ (A.A) - Muş Şeker Fabrikasında, pancar alımları devam ediyor.
     Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün itibariyle kazan dairesi ve kireç ocağında deneme çalışmalarına başladıklarını, 5 Ekim itibariyle de fabrikada şeker üretimine başlayacaklarını söyledi.
     4 ile bağlı 8 ilçe ve 116 köyde, toplam 7 bin 190 çiftçi tarafından 100 bin 400 dekar alanda pancar ekildiğini, ekilen alanda fireli olarak yaklaşık 410 bin ton pancar tesellüm edileceğini kaydeden Aytekin, şunları ifade etti:
     Bilindiği üzere 2012-2013 yılı pancar alım kampanyamız 24 Eylülde başladı. Şu anda alımlarımız devam ediyor. Tüm kantarlarımızı açtık ve fabrikamızın kazan dairesi ve kireç ocağında deneme çalışmalarına başladık. Fabrikamızda 5 Ekim itibariyle şeker üretimine başlanacak ve günde 3 bin 600 ton pancar işlenecek. Ancak hedefimiz kapasiteyi 4 bine çıkarmak olacak.
     Geçen yıl kışın erken başlaması ve kar yağışının etkili olması sebebiyle yaklaşık 60 bin ton pancarın tarlada kaldığını hatırlatan Aytekin, çiftçilerin kar yağmadan pancar sökümünü gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.
     Şeker fabrikasının bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Aytekin, fabrikanın çiftçi, nakliyeci ve çalışanlarla yaklaşık 250 bin kişinin ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.
     Aytekin, Çiftçinin fabrikamıza temiz pancar getirmesini bekliyoruz. Çamurlu pancar fabrikadaki makinelerde arızaya neden oluyor. Ayrıca bu pancar alımlarında gecikmeye neden oluyor. Çiftçimiz bu konuda duyarlı olmalı dedi.
     Korkuta bağlı Kapılı köyünde 5 dekar alanda şeker pancarı ektiğini söyleyen çiftçi Mehmet Gür, pancara verilen desteklerin çiftçiyi ayakta tuttuğunu belirtti.
     Gür, Muşta çiftçiler verilen desteklerden memnun. Biz de avans, şeker ve nakliye desteği alarak, 5 dekar alanda şeker pancarı ektik. Şu anda pancarı söküyoruz. Kısa sürede fabrikaya götürüp teslim edeceğiz diye konuştu.
     Tarlada pancar söken ilkokul 4. sınıf öğrencisi olan Merve Gür de, sabahları okula gittiğini, okul dönüşü tarlada ailesine yardımcı olmak için pancar söktüğünü ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Şeker Fabrikasında pancar alımları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER