MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı

MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -Maalesef hiç arzu etmiyoruz ama terör, gündemimizden fazla bir şekilde çıkamıyor. İçimizde bu acıları yaşamakla karşı karşıyayız ama diyoruz ki; acılarımızı yaş


KONYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, terörün ülke gündeminden çıkmadığını belirterek, İçimizde bu acıları yaşamakla karşı karşıyayız ama diyoruz ki; acılarımızı yaşarken, bir taraftan da ekonomide soğuma gibi başka parametreleri yaşarken sadece sabit bir gündeme bağlı olarak kalmayacağız dedi.
     Çeşitli toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konyaya gelen Olpak, Konya Dedeman Otelde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın katılımıyla gerçekleştirilen MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısının açılış törenine katıldı.
     Olpak, burada yaptığı konuşmada, MÜSİAD Genel İdare Kurulunun her 2 ayda bir şubelerden birinin ev sahipliğinde önceden belirlenen ve üzerinde çalışılan bir konuda toplandığını söyledi.
     Son GİK toplantısını MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesinin ev sahipliğinde, Kentsel Dönüşüm başlığı adı altında gerçekleştirdiklerini ifade eden Olpak, Konyadaki GİK toplantısında ise Türkiyedeki 26 kalkınma ajansının da katılımıyla Bölgesel Kalkınma konusunu ele alacaklarını belirtti.
     Türkiyedeki MÜSİAD şubelerini 26 kalkınma ajansını da dikkate alarak 7 bölgeye ayırdıklarını anlatan Olpak, her bölgenin olanaklarını burada yapılacak toplantılarla ayrı ayrı değerlendirme imkanı bulacaklarını vurguladı.
     Maalesef hiç arzu etmiyoruz ama terör, gündemimizden fazla bir şekilde çıkamıyor diyen Olpak, şunları kaydetti:
     İçimizde bu acıları yaşamakla karşı karşıyayız ama diyoruz ki; acılarımızı yaşarken, bir taraftan da ekonomide soğuma gibi başka parametreleri yaşarken sadece sabit bir gündeme bağlı olarak kalmayacağız. Hedefimizi, enerjimizi, bizi oralara çekmek isteyenlerin arzuları doğrultusunda boş yere harcamayacağız. Kararlılığımızı elbette göstereceğiz ancak biz bir iş adamları derneğini temsilen burada bulunuyorsak da iş adamlarının sorumluluklarını ortaya koyacağız.
    
     -5 bin yabancı iş adamını fuarımızda ağırlamayı düşünüyoruz
    
     Hazırladıkları ekonomi raporunu Haziran ayı içinde açıkladıklarını anımsatan Olpak, raporda ihracat odaklı büyümeye dikkat çektiklerini, son 6 aylık verilerle ihracatta geçen yılın rakamlarına göre yüzde 16 civarında büyümenin görüldüğünü söyledi.
     Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Demek ki; hem tespitlerimiz doğruydu hem de sadece bu tespitlerin doğru olması önemli değil. Sanayicimiz, işverenimiz kamunun desteğiyle birlikte doğru adımlar atabilmiştir. Bunu sağlayabilmek açısından da 2 yılda bir gerçekleştirdiğimiz Uluslararası İş Forumu ve MÜSİAD Uluslararası Fuarını 11-14 Ekim tarihleri arasında İstanbulda gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de yine profesyonel bir şekilde çalışıyoruz. Yurt dışından 5 bin yabancı iş adamını 11-14 Ekimde gerçekleştireceğimiz fuarımızda ağırlamayı planlıyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı da tamamladık. İhracat odaklı büyümeden bahsettiğimiz bir noktada bizim buna ne şekilde katkı sağlayabileceğimizin en temel sonuçlarından birisi bu olacak. Fuarımıza gelen yabancı iş adamlarını o iş görüşmelerinde yoğun bir şekilde orada tuttuktan sonra tabiri caizse evlerine geri göndermeyeceğiz. Fuar sonrasında da küçük gruplar halinde hem ajanslarımızın hem şubelerimizin destekleriyle, şubelerimize götürüp sektörel görüşmeler yapacağız.
    
     Muhabir: Murat Aslan / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER