Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet -Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Arakandaki katliamlar, tüm İslam ülkeleri tarafından uluslararası platforma taşınmalı, bu yangına biran önce koşulmalıdır (Fotoğr


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına ilişkin, Arakandaki katliamlar, tüm İslam ülkeleri tarafından uluslararası platforma taşınmalı, bu yangına biran önce koşulmalıdır dedi.
     Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının hız kesmeden sürdüğünü, ülkenin batısındaki Arakanda katledilenlerin sayısının on binlerle ifade edildiğini belirtti.
     Bölgede, binlerce Müslümanın insanlık dışı yöntemlerle katledildiğini, İslam ülkelerinin Myanmarla ilişkilerini tek taraflı askıya alması gerektiğine dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:
     Arakandaki katliamlar, başta Türkiye Dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri tarafından uluslararası platforma taşınmalı, bu yangına bir an önce koşulmalıdır. İslam ülkeleri olarak, diplomatik yoldan Myanmar Müslümanlarına karşı yürütülen katliamların son bulmasını sağlama yönünde eylemler sergilemek gerekiyor. Gelinen noktada, sorunun, birtakım açıklamalarla çözülmesi mümkün değildir. Dünya ve ülkemiz, bu acıyı hissetmeli ve elinden geleni yapmalı, insanı ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmelidir. Arakan, Filistin, Suriye, Afganistan gibi ülkelerde binlerce Müslüman çaresizlik ve sefalet içinde ölümü bekliyor. Yaşanan bu vahşete, bu çığlıklara Türkiye yönetiminin sessizliği de yüreklerimizi dağlamaktadır.
     Kılıç, Saadet Partisi olarak zulme sessiz kalmayacaklarını, 5 Ağustosta İstanbulda Müslüman kıyımını telin için miting düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER