NATO Müttefik Kara Komutanlığı faaliyete geçti

NATO Müttefik Kara Komutanlığı faaliyete geçti (1) -Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral Stavridis: NATO, üye olduğu günden itibaren her adımında Türkiyeye güvendi. Aynı şekilde Türkiyede her zaman NATOya güvenebilir


İZMİR (A.A) - NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James Stavridis, NATO, üye olduğu günden itibaren her adımında Türkiyeye güvendi. Aynı şekilde Türkiyede her zaman NATOya güvenebilir dedi.
     NATOnun yeni komuta yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalar kapsamında İzmirde oluşturulan NATO Müttefik Kara Komutanlığı, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James Stavridis ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Ege Ordusu Komutanı Abdullah Atayın katıldığı törenle faaliyete geçti.
     Oramiral Stavridis, törende yaptığı konuşmada, Türk halkına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve İzmirlilere NATOya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     NATOnun yeni yapılanmasında oluşturulan Müttefik Kara Komutanlığının İzmirde kurulmasının sembolik açıdan özel anlam taşıdığını ifade eden Stavridis, İzmir yüzyıllar boyunca kültürlerin kesişme noktası olmuştur. Nihayetinde NATO da ittifaka üye 28 ülkeyi birleştiren bir köprüdür. Bu nedenle kara komutanlığının İzmirde bulunmasının sembolik bir anlam da taşıdığını düşünüyorum diye konuştu.
     Oramiral Stavridis, Türkiyenin NATO için taşıdığı öneme işaret ederek, şunları kaydetti:
     Türkiye, ittifakın her zaman güvenilir bir üyesi olmuştur. Afganistanda, Balkanlarda, Libyada, dünyanın her yerinde NATOnun gittiği her yerde, Türkiyenin önemli ve etkin katkıları olmuştur. NATO, üye olduğu günden itibaren her adımında Türkiyeye güvendi. Aynı şekilde Türkiyede her zaman NATOya güvenebilir.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber NATO Müttefik Kara Komutanlığı faaliyete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER