NEÜde Arap Baharı ve Türkiye konferansı

NEÜde Arap Baharı ve Türkiye konferansı düzenlendi (Fotoğraflı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından Arap Baharı ve Türkiye konulu konferans düzenlendi.
     NEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahinin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülin Cebe Ayaydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Tarih Bölüm Başkanı İlyas Gökhan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
     Arap Baharının Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıktığını belirten Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin, Arap Baharı, 21. Yüzyılın en büyük olaylarındandır. 2010 yılında başlayan ve günümüzde de süren Arap coğrafyasında yaşanan halk hareketine verilen ortak isimdir. Arap Baharı, Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkmış, mevcut yönetimlere karşı bölgesel, toplumsal bir siyasi ve silahlı mücadeledir. Bu süreçte protestolar, mitingler, gösteriler ve iç çatışmalar yaşanmıştır. Halklar özgürlük mücadelesi adı altında birçok Arap diktatörünü resmen devirmiştir diye konuştu.
     Tunus, Mısır, Libya, Suriye, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Yemende büyük çapta Moritanya, Suudi Arabistan, Umman, Irak, Lübnan ve Fasta küçük çapta olmak üzere tüm Arap dünyasında baş gösteren mitingler, protestolar halkın İslami demokrasi taleplerini arttırdığını kaydeden Şahin, bir çok uzmanın bu eşi görülmemiş halk hareketini, Arap dünyasında yaşanan en büyük değişim olarak yorumladığını ifade etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber NEÜde Arap Baharı ve Türkiye konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER