NEÜde rektörlük seçimleri

NEÜde rektörlük seçimleri -Prof. Dr. Süleyman Yazar adaylığını açıkladı


NEVŞEHİR (A.A) - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yazar, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörlüğüne adaylığını açıkladı.
     Yazar, Dedeman Kapadokya Hotelde düzenlediği basın toplantısında, hayallerindeki NEÜnün öğrencilerinin eğitim için ilk tercihlerinde düşündükleri, öğrencilerinin huzur içinde öğrenim görüp iyi ki tercih etmişim dedikleri, mezunlarının ise NEÜden mezun olduklarını göğüslerini gere gere söyleyip onur duydukları bir üniversite haline getirmek olduğunu söyledi.
     NEÜyü çalışanlarının hayatlarından zevk aldığı, akademisyenlerinin ise kurumda çalışmaktan haz duyduğu bir kurum yapmak için gayret göstereceklerini belirten Yazar, Akademisyenlerinin Üniversitem ve ülkem için daha ne yapabilirim şuuru içerisinde kendisini sorumlu hissettiği ve bütün bunları maddi manevi bütün sorunlarının halledildiği, akademik hayat için gerekli bütün alt yapının hazırlandığı ve araştırma-geliştirme konusunda önündeki engellerin aşıldığı bir ortamda yaparak bilimsel arenada çağ ile hesaplaştığı bir üniversite. İnancımız odur ki, böylesi bir ortamda mensuplarının memnuniyetinden dolayı şehirde ışıkları en son sönen kurum NEÜ olacaktır dedi.
     Projelerini de kamuoyuyla paylaşan ve en büyük hedefinin NEÜye tıp fakültesi kazandırmak olduğunu kaydeden Yazar, açıklamasına şöyle devam etti:
     Bağrından çıkardığı Erciyes Üniversitesinin desteğinin de her an yanımızda olacağı gerçeği ile bütün bu hedeflere ulaşmak, güçlü, huzurlu ve üretken bir üniversiteyi bütün çalışanları ile birlikte kurmak için 9-11 Ağustosta yapılacak olan seçimlerde Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğumu açıklamak isterim. Projelerimizden bazıları Nevşehirdeki mevcut sağlık alt yapısının Erciyes Üniversitesinin de desteğiyle olgunlaştırılıp tıp fakültesi açılmasını sağlamak. Kozaklıya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu ve Derinkuyuya Ziraat Meslek Yüksek Okulu açılması. TEKNOPARK ve Nevşehir Pomza Araştırma Merkezi (NEVPAM) kurulması. Jeotermal Enerji ve Mineral Kaynaklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (JEMKAM) ile Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması seçim sürecinin NEÜye hayırlı olması dileğiyle-9-11 Ağustosta yapılacak olan seçimlerde NEÜ rektörlüğüne aday olduğumu açıklamak isterim.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde rektörlük seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER