Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan:

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan: Nevşehir benim için çok özel bir yer. Nevşehir halkına saadetler diliyorum


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrılan Ömer Gurulkan Nevşehirlilere veda etti.
     Son Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Ömer Gurulkan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesislerinde gazeteciler ile bir araya geldi.
     Burada, Nevşehirde görev yaptığı 4 yılı değerlendiren Gurulkan, Nevşehirde önemli hizmetler gerçekleştirdiğine inandığını ve huzurlu bir şekilde bu şehirden ayrılacağını belirtti.
     Görevi süresince Nevşehirde yapılabilecek herşeyi yaptığını ve bu süreçte Nevşehir halkıyla iyi bir kaynaşma sağladıklarını belirten Gurulkan, Ben burada misyonumu tamamladığıma inanıyorum. Yapılabilecek herşeyi yaptım. Nevşehirde huzur ve güven ortamını her zaman koruduk. Bunun yanında elimden geldiğince dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokyaya ve Nevşehir sanat ve kültürüne katkı sağlamak için çalışmalar yaptım dedi.
     Nevşehire kalıcı eserlerde bıraktıklarını ifade eden Gurulkan, Topuzluhan, yeni emniyet müdürlüğü binası, Topuzluhanın bahçesinde bulunan Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini simgeleyen yöre taşından önemli yapıtlar yaptırdığını söyledi.
    
     -Devlet otoritesi üzerince bir otoriteye izin vermedim
    
     4 yıl 1 ay süren görev süresince yaptıkları çalışmalar ile Nevşehiri Türkiyenin en güvenlikli ili haline getirdiklerini kaydeden Gurulkan, Nevşehir benim için çok özel bir yer. Nevşehiri ve Nevşehirlileri çok seviyorum. Kapadokya gibi çok özel bir bölgede son derece saygıdeğer bir halk arasında görev yaptım. Şu anda Nevşehir Türkiyenin en huzurlu kentlerinden birisi. Bu noktaya gelebilmek için yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Görev sürem boyunca bana destek olan tüm Nevşehir halkına teşekkür ediyorum. Nevşehir halkına saadetler diliyorum diye konuştu.
     Görevi süresince toplumun çok az bir kısmını temsil eden suçlulardan dolayı toplumun büyük bir kısmını temsil eden temiz vatandaşları huzursuz ve rahatsız etmeden emniyet güçlerinin görevini yerine getirmesini sağladıkları belirten Gurulkan sözlerini şöyle tamamladı:
     Nevşehirde biz kendimizi hissettirmeden güvenliği ve huzuru sağladık. Toplumun yüzde 3lük bölümüne tekabül eden suçlular yüzünden yüzde 97lik toplumun büyük kısmını oluşturan masum ve temiz insanları huzursuz etmeden görevimizi yerine getirdik, buna da çok özen gösterdim. 4 yıl boyunca güvenli bir ortam oluşturduk. Nevşehirde devlet otoritesi üzerine bir otoriteye izin vermedik. Ben buradan huzurlu ayrılıyorum. Kapadokya bölgesi eşsiz bir yer emekli olduğumda Saraybosna, Bursa İstanbul ile birlikte yaşamayı istediğim yerlerden biri. Son olarak rahmetli Adnan Menderesin veda sözüyle veda etmek istiyorum. Nevşehir benim için çok özel bir yer, Nevşehir halkına saadetler diliyorum.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER