NÜ kuruluşunun 20. yılını kutladı

NÜ kuruluşunun 20. yılını kutladı


NİĞDE (A.A) - Niğde Üniversitesi kuruluşunun 20.yılını kutladı.
     NÜden yapılan yazılı açıklamada, eğitim hayatına 11 Temmuz 1992de başlayan üniversite 20. kuruluş yıldönümünü fener alayı ve resepsiyonla kutladı.
     Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlama, ilk olarak mehter takımı eşliğinde Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ile öğrencilerin Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
     Yürüyüşün ardından düzenlenen resepsiyona, Vali Alim Barut, CHP Milletvekili Doğan Şafak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji Konferansı için yurtdışından gelen yaklaşık 60 akademisyen ve çok sayıda davetli katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, burada yaptığı konuşmasında, Üniversitenin kuruluşunun resmi gazetede yayınlanmasının üzerinden 20 yıl geçtiğini belirterek, Niğde Üniversitesi bu 20 yıllık süreci çok zor şartlardan geçerek bu günlere taşıdı. Bugün geldiğimiz noktada artık kuruluş aşamasını büyük ölçüde tamamlamış ve yükseköğretim hayatında önemli bir yere sahip olmuş durumdadır dedi.
     Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinin Niğde Üniversitesi açısından önemli bir mekan olduğunu ifade eden Rektör Görür, Halkla daha iyi bütünleşmek ve daha kolay bir araya gelebilmek için resepsiyonu burada yapmayı tercih ettik. Gönül isterdi ki daha fazla halk katılımı sağlansın ve üniversiteyle halk bütünleşmesi yıllara devam etsin. İnşallah üniversitenin ve Niğdenin alışık olmadığı bu tür kutlamalar devam eder. Niğde Üniversitesinin 20 yıllık sürecinin 17 yıllında burada görev yaptım. İnşallah bundan sonrada görevimi emekli oluncaya kadar burada tamamlarım. Çünkü ben hem Niğdeyi çok seviyorum hem de mensubu olduğum üniversiteyi çok seviyorumdiye konuştu.
     Niğde ile Niğde Üniversitesi arasındaki bağların güçlenerek devam etmesini arzu ettiğini vurgulayan Rektör Görür, Eğer üniversite ile kent arasında bağlan daha da güçlenerek artarsa Niğde Üniversitesinin Niğdeye katacaklarının Niğdenin de üniversiteye katacaklarının çok büyük olacağını düşünüyorum. İnşallah çok güzel günleri birlikte göreceğiz. Niğde Üniversitesi tekrar tüm Niğde ye tüm ülkeye hayırlı olsun dedi.
     Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve batı müziğinden eserlerin canlı olarak seslendirildiği programda, üniversitenin gelişim sürecini konu alan gazete haberleri ve fotoğraflarda sergilendi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber NÜ kuruluşunun 20. yılını kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER