Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı -Kocaeli, Kırklareli, Düzce ve Boludaki öğrenciler, düzenlenen törenle karnelerini aldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Kocaeli, Kırklareli, Düzce ve Boludaki öğrenciler, düzenlenen törenle karnelerini aldı.
     2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla Kocaelinin Derince ilçesindeki bir okulda düzenlenen törende, öğrenciler, şiir okuyarak çeşitli gösteriler sergiledi.
     Törende konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, karnedeki notların çocukların geleceği olmadığını belirterek, karnelerin gelip geçici olduğunun göz önüne alınması gerektiğini söyledi.
     Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de 332 bin öğrenci ile 17 bin 894 yönetici ve öğretmenin tatile çıkacağını dile getirerek, çocukların topluma yararlı olarak yetiştirilmesi konusunda ailelere büyük görev düştüğünü bildirdi.
     Konuşmaların ardından Sözen, İspirli ve beraberindeki protokol üyeleri, temsili olarak karnelerini dağıttı.
    
     -Kırklareli-
    
     Kırklarelide, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle 53 bin 336 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Gazi Osman Paşa İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kırklarelide 53 bin 336 öğrencinin karne aldığını söyledi.
     Öğrencilerin yarıyıl tatilini iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Yaman, dersleri zayıf olan öğrencilerin çalışması, başarılı öğrencilerin ise istikrarlı şekilde devam etmesi gerektiğini dile getirdi.
     İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da Kırklarelinin eğitim ve öğretimde örnek bir kent olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Vali Yaman ve Korkmaz öğrencilere karnelerini dağıttı.
    
     -Bolu-
    
     Boluda 188 okulda eğitim gören 48 bin 127 öğrenci karne aldı.
     Bolu Canip Baysal İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının büyük bir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını söyledi.
     Dönem sonlarında öğrencilere dağıtılan karnelerin öğrenci ve velileri bilgilendirmek amaçlı verilen bir bilgi kaynağı olduğunu ifade eden Keskin, Karne çocuğumuzun genel durumunu belirtmekle birlikte yaşamının tamamını değerlendiren bir kaynak değildir. Yani karnesine bakarak çocuğumuzu tam olarak değerlendiremeyiz dedi.
     Karnenin sadece öğrenciyi değil veliyi de değerlendirdiğini vurgulayan Keskin, Çocuğunuzla ilgili olarak yapmanız gerekenler konusunda size yol gösterici olmalıdır. Çocuğunuz hangi derslerde daha başarılı ve ilgili olduğunu hangilerine daha çok çalışmaya gereksinim duyduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından çocuklara karneleri dağıtıldı.
    
     -Düzce-
    
     Düzcede 69 bin öğrenci, karne sevinci yaşadı.
     Beyciler İlkokulunda düzenlenen karne töreninde konuşan Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamladıklarını anlattı.
     Bu yıl 69 bin öğrencinin karne aldığını belirten Yazıcı, tatilin kabusa dönüşmemesi için ailelere ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.
     Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Okullarda karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER