Okullarda süt dağıtımı başladı

Okullarda süt dağıtımı başladı


KASTAMONU (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü projesi kapsamında Kastamonuda öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.
     Atatürk İlkokulunda öğrencilere süt dağıtımı programına, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman katıldı.
     Bektaş, süt dağıtımı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, okul sütü projesinin geçen yıl başladığını hatırlatarak, bu yıl gecikmeli olarak tekrar devreye girdiğini söyledi.
     Sütün her açıdan çok önemli olduğunu belirten Bektaş, şunları kaydetti:
     Özel bir itina ve dikkat gösterilmediği zaman çocuklar süt içmeden büyüyor. Halbuki süt içmek, gerçekten sağlıklı bir gelişim için çok önemli. Bilinçli aileler süt içimine dikkat ediyorlar. Bizim ciddi manada bir süt üretimimiz var. Bu süt üretiminin sürdürülebilmesi için sağlam da bir tüketimin gelişmesi gerekiyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bu proje, her yönden çok önemli oluyor.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise haftada 3 gün öğrencilere süt vereceklerini belirterek, 2000e yakın velimiz çocuklarının alerjilerinden dolayı süt dağıtımını kabul etmediler. 19 bin öğrencimize süt dağıtımı bugün başlamış oldu diye konuştu.
     İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, çocukların bedensel gelişimi açısından sütün çok önemli olduğunu vurgulayarak, sütün içerisinde bulunan protein nedeniyle çocukların süt tüketmesi gerektiğini ifade etti.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman ise Türkiyede süt üretiminin çok fazla olduğunu belirterek, Ama baktığımızda çevremize süt ve süt ürünleri tüketimi çok az. Gazlı içeceklerimizin tüketimi çok daha fazla. Biz diyoruz ki süt içelim süt içmeye özendirelim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Okullarda süt dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER