Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Antalya Valiliği: -Başvuran öğrencilerin sağlık kuruluşlarında yapılan muayenelerinde sütten kaynaklı rahatsızlığa rastlanmamış olup, rahatsızlıkların nedeni laktoz intoleransı olarak değerlendirilmişti


ANTALYA (A.A) - Antalya Valiliği, sağlık kuruluşlarına başvuran öğrencilerin yapılan muayenelerinde sütten kaynaklı rahatsızlığa rastlanmadığını, rahatsızlıkların nedeninin laktoz intoleransı olduğunu açıkladı.
     Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2 Mayısta Başbakanlık talimatıyla Antalyada da 632 okulda 182 bin 717 öğrenciye süt dağıtımının başladığı hatırlatıldı. Açıklamada, sütlerin tüketilmesinin ardından 2 Mayısta 113, 3 Mayısta 56, 4 Mayısta 38, 5 Mayısta ise 2 öğrencinin rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Başvuran öğrencilerin sağlık kuruluşlarında yapılan muayenelerinde sütten kaynaklı rahatsızlığa rastlanmamış olup, rahatsızlıkların nedeni laktoz intoleransı olarak değerlendirilmiştir. Besin zehirlenmesi vakasına rastlanmamıştır. Öğrenciler aynı gün içinde taburcu edilmiştir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tüm okul sütlerinden dağıtılmadan önce her partiden numuneler alınmıştır. Dağıtılan sütlerin programa özel ambalaj ile yeni üretim olduğu ve son tüketim tarihinin en erken 18.08.2012 olduğu tespit edilmiştir.
     Dağıtımdan sonra öğrencilerin rahatsızlandığı bildirilen okullara giderek, buradaki sütlerden de numune alındığı kaydedilen açıklamada, Antalya Gıda Kontrol Laboratuvarında yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği bildirildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından süt alerjisi ve laktoz intoleransına karşı bilgilendirildiği ve okullarda dağıtılan sütlerin her partisinden 3 numune alınarak muhafaza edildiği belirtilen açıklamada, okullardan gelen her bildirimin hemen değerlendirmeye alındığı vurgulandı.
     (BEK-GÜÇ-JM)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER