Ordu Üniversitesi akademik yıl açılışı

Ordu Üniversitesi akademik yıl açılışı -İçişleri Bakanı Şahin: -Hükümet olarak bilginin üretildiği yerler olan ve gençlerimizin eğitiminde önemli bir paya sahip olan üniversitelerimizi çok önemsiyor ve destekliyoruz (F


ORDU (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hükümet olarak bilginin üretildiği yerler olan ve gençlerimizin eğitiminde önemli bir paya sahip olan üniversitelerimizi çok önemsiyor ve destekliyoruz dedi.
     Bakan Şahin, Ordu Üniversitesinin (ODÜ) 2012-2013 akademik eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katıldı.
     Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Şahin, 21. yüzyılda bilginin gücünü anlamak, kabul etmek ve sorunların çözümünde bilimin yol göstericiliğine inanmanın büyük önem taşıdığını söyledi.
     Eğitimde ve bilimde ileri bir seviyeye ulaşmadıkça, bilgi toplumu haline gelmenin mümkün olamayacağını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında bilginin çok kıymetli bir hazine olduğunu unutmamamız gerekmekte. Çünkü milletlerin kaderini belirleyecek olanlar sadece bilgiyi elinde bulunduranlar olacaklardır. Bu nedenle biz bilgi çağında dünyanın gelişmiş devletlerinden geri kalmamak adına bilgiyi en kolay şekilde elde etmek ve bu hazineyi ülkemizin geleceği için en nitelikli şekilde kullanmak durumundayız. Bir ülkenin kalkınmasında ve ilerlemesinde eğitim payı da en az bilgi kadar büyük bir değerdir. Ülkemiz 75 milyon nüfusa sahip ve bu nüfusun yarısı 30 yaşın altında bulunan gençlerimizden oluşuyor. Bu genç nüfusun içerisinde üniversiteye girenler dahil 20 milyona yakın öğrencimiz mevcut. Bu rakam bazı ülkelerin toplam nüfusundan daha fazla.
    
     -Üniversite sayısı 168e ulaşmıştır-
    
     Gençlere iyi bir eğitim verilmesi halinde maddi ve manevi bakımdan güçlü, huzurlu ve ileri bir toplum yaratılmasının kısa sürede mümkün olacağını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Hükümet olarak bilginin üretildiği yerler olan ve gençlerimizin eğitiminde önemli bir paya sahip olan üniversitelerimizi çok önemsiyor ve destekliyoruz. Hükümetlerimiz döneminde bütçelerden, kamu kaynaklarından eğitime ayrılan pay, Cumhuriyet tarihimiz boyunca en yüksek seviyeye ulaşmış ve böyle olmaya, böyle kalmaya da devam edecek. Her ilde bir üniversite hedefiyle iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne kadar ülkemizde 98 olan üniversite sayısı bugün itibarıyla 103 devlet üniversitesi, 65i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 168e ulaşmıştır. Üniversitelerimizi gerek akademik olarak gerekse teknik ve fiziki anlamda donatmaya, geliştirmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla tüm üniversiteler bugün ülkemizin kalkınmasında büyük görevler üstlenmişlerdir.
     Bakan Şahin, en büyük arzularının ise üniversitelerde var olan potansiyeli yarış içine sokarak bunun olumlu neticelerini de ülkenin kalkınma hamlesinde kullanmak olduğunu belirtti.
     Konuşmanın ardından Bakan Şahine Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Üniversitesi akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER