Ordu Valisi Düzgün: Her gün

Ordu Valisi Düzgün: Her gün bir öğretmenimiz bir öğrenci velisini arayarak öğrencinin durumu hakkında velisine bilgi vermeli


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Her gün bir öğretmenimiz bir öğrenci velisini arayarak öğrencinin durumu hakkında velisine bilgi vermeli dedi.
     Vali Düzgün başkanlığında oksijen yurdu Ordu ilinin, eğitim yurdu Ordu ili ile özdeşleştirme toplantısı yapıldı.
     Valilik meclis salonunda yapılan toplantının açılışında Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Türkkan, katılımcılara il genelindeki eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Ordunun geçmiş yıllarda eğitim alanında istediği başarıları elde edememiş bir il olduğunu söyledi.
     Son yıllarda yapılan yatırımlarla ve eğitim kalitesinin her geçen gün yükselmesiyle başarının da yavaş yavaş yakalandığını anlatan Vali Düzgün, şöyle konuştu:
     Burada öğretmenlerimize de büyük görevler düşüyor. En basit uygulama her gün bir öğretmenimiz bir öğrenci velisini arayarak öğrencinin durumu hakkında velisine bilgi vermeli. Bu çok zor bir uygulama değil. Bir telefon inanıyorum ki o öğretmenimizin fazla zamanını almaz. Böyle bir uygulama ile bir ayda binlerce öğrenci velisine ulaşmış oluruz. Hatta öğretmenlerimiz bunu tutanak haline getirmeliler. Yani ben Perşembe ilçesinde bir okula gittiğim zaman örneğin Ali Aydın isimli bir öğrencinin velisinin aranıp aranmadığını görmek isterim. Tabi söz konusu uygulama yapılırken, velisi aranan öğrenciyle ilgili sadece olumsuz bilgiler değil, olumlu bilgilerin de verilmesi öğrencilerin psikolojileri açısından çok önemli
    
     -Anket yapılmalı-
    
     Vali Düzgün, öğrencilerin sorunlarını dile getirebilmeleri için zaman zaman içinde bazı soruların yer aldığı anket çalışması yapılması gerektiğini de vurguladı.
     Bölgede özellikle çocuklara karşı uygulanan cinsel istismar gibi olaylarla da karşılaşılmanın üzüntü verici olduğunu ifade eden Vali Düzgün, Bu anlamda öğrencilere yönelik zaman zaman yapılacak anket çalışması okulları, öğretmenleri ve günlük hayatlarında karşılaştıkları diğer sorunların çözümü noktasında faydalı olacaktır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Her gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER