Organize suç örgütüne yönelik operasyon

Organize suç örgütüne yönelik operasyon -Hayali ihracat yöntemiyle haksız kazanç sağlamaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 48 kişi arasında bir kamu kuruluşunda üst düzey yöneticinin de bulunduğu öğren


İSTANBUL (A.A) - Hayali ihracat yöntemiyle haksız kazanç sağlamaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 48 kişi arasında bir kamu kuruluşunda üst düzey yönetici ile tanınmış bir tekstilcinin de bulunduğu öğrenildi.
     Organize suç örgütünün, hayali ihracat yöntemiyle devletten 51 milyon liralık haksız kazanç sağladığı bildirildi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağda 4 gün önce düzenlediği operasyonlarla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.
     İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanarak sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 48 kişi arasında bir kamu kuruluşunda üst düzey yönetici ile tanınmış tekstilci S.S.B ve bir gümrük memurunun da bulunduğu öğrenildi.
     Hayali ihracat ve sahte belge düzenlemek suçlarından poliste suç kaydı bulunan B.Knın elebaşılığını yaptığı ileri sürülen organize suç örgütünün, hayali ihracat yöntemiyle devletten 51 milyon liralık haksız kazanç sağladığı bildirildi.
     Şüphelilerin tahsil etmek istedikleri 37 milyon liranın da son anda engellendiği kaydedildi.
     Suç örgütü elemanlarının çeşitli illerde 35i hayali olmak üzere 70 firma kurdukları, bu firmalar adına 26 milyon lira tutarında 160 ayrı sahte banka teminat mektubu hazırladıkları ortaya çıktı.
     Şüphelilerin, usulüne uygun olmayan işlemlerini yaptırabilmek amacıyla bazı kamu görevlilerini otellerde ağırladıkları ileri sürüldü.
     Bu arada, operasyonlar kapsamında yakalanan 8 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.
     (YKC-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Organize suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER