Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalyada: -Bakan Eroğlu: -Yanan her 4 ampulden birisi bizim getirdiğimiz hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor


ANTALYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yanan her 4 ampulden birisi bizim getirdiğimiz hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor dedi.
     Bakan Veysel Eroğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığını ziyaret etti. Eroğlu, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiyenin son 10 yılda muazzam bir değişim gösterdiğini, enflasyonun yüzde 80lerden tek haneli rakamlara indiğini kaydetti. Türkiyenin artık borçlarını ödeyip kasasını doldurduğunu belirten Eroğlu, yatırımların da yıldırım hızıyla yapıldığına dikkati çekti.
     Türkiyede her alanda önemli gelişmeler yaşandığına değinen Veysel Eroğlu, özellikle sağlık alanında önemli değişiklikler yapıldığını anımsattı. İsteyenlerin istedikleri hastanede tedavi olabildiğini ve istediği yerden ilaçlarını alabildiğini belirten Eroğlu, artık ambulans helikopter ve uçaklarla hizmet verildiğini söyledi.
     Hükümetin ulaşım alanında da önemli yatırımları olduğuna değinen Veysel Eroğlu, Türkiyenin dört bir yanında bölünmüş yol projelerinin hayata geçirildiğini bildirdi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından da destan yazdıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
     Bin günde bin gölet için seferberlik başlattık. Modern sulamacılık, kapalı sistem, yağmurlama veya damlama sulamalı olacak. İçme suyu problemini kökünden çözdük Türkiyede. İzmirde, İstanbulda, Ankarada, Karsta, Edirnede, Mardinde, Şanlıurfada çok büyük su sıkıntısı vardı. Biz büyük düşündük. Çünkü biz geleceği düşünen, 30-40 yıl sonrasını planlayan bir hükümetiz. Başbakanımız da talimat verdi. Şu ana kadar 47 şehirde, ilçelerle birlikte 58 noktada su meselesini 2071 yılına kadar çözdük. CHPli belediye İzmirde su problemi vardı, orada yıldırım hızıyla Manisada Gördes Barajını inşa ettik. 2 metre çapında dev borularla İzmire suyu götürüverdik.
    
     -Antalyaya gürül gürül su vereceğiz-
    
     Bakan Veysel Eroğlu, 2003 yılı başında 26 milyon kilovat/saat olan kurulu gücün 70 milyar kilovat/saate çıkarıldığını kaydetti. Bunu en kısa sürede 165 milyar kilovat/saate çıkarmayı hedeflediklerini belirten Eroğlu, Yanan her 4 ampulden birisi bizim getirdiğimiz hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor dedi.
     Hükümetin Antalyayı gerçekten çok sevdiğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
     Antalyaya geçen yılın sonuna kadar 5 milyar liralık yatırım yapmışız. İnşallah bu yıl, 6-6,5 milyar liraya çıkacak. Bu çok büyük bir rakam. Geçmiş yıllarda Antalyaya ayrılan ödenekler cep harçlığı bile değil. Şu anda müteahhit firmalara, (Yürü yürüyebildiğin kadar. Üç vardiya çalışacaksın, paramız Allaha şükür bol) diyoruz. Biz burada dev tesislere imza attık.
     İçme suyu temini, sulamalar, göletlerin bu yatırımlar arasında olduğunu kaydeden Eroğlu, 32 dere ıslahını tamamladıklarını, baraj projelerini hayata geçirdiklerini hatırlattı.
     Eroğlu, yarın Korkuteli ilçesinde 12 tesisin temelini atmaya hazırlandıklarını, ancak bir göletin daha yatırım programına alınmasıyla açılışı yapılacak tesis sayısını 13e yükselttiklerini anlattı.
     Antalyanın nüfus artışına paralel olarak su ihtiyacının da arttığını belirten Eroğlu, Karacaören 2 Barajından kente içme suyu getirilmesi için hükümetin destek verdiğini kaydetti. 140 milyon lira yatırım yaparak Karacaören 2 Barajından Antalyaya su getirileceğini ifade eden Eroğlu, Antalyaya gürül gürül su vereceğiz. Bu da programda. Bu da müjde dedi.
     Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından soru olup olmadığını sordu. Bu sırada bazı vatandaşlar, satışı yapılan 2B arazilerinin rayiç fiyatlarının çok yüksek olduğunu ileri sürerek, uygulanan politikayı eleştirdi.
     Bakan Eroğlu, rayiç bedellerine ilişkin konunun kendi bakanlığı dışında olduğunu ancak bu konudaki şikayetleri Başbakanlığa ileteceğini söyledi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER