Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Yeraltı sularını modern sulama sistemlerine çevirmek için 100 milyon liralık kaynak ayırdık


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeraltı sularını modern sulama sistemlerine çevirmek için 100 milyon liralık kaynak ayırdık dedi.
     Eroğlu, Afyonkarahisarın Şuhut ilçesindeki İlim ve Kültür Merkezi inşaatının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyede önemli gelişmelerin yaşandığını bildirdi.
     AK Parti iktidarından önce bütçenin büyük bölümünün dış borç faizlerine ödenip halka hizmet götürülemediğini söyleyen Eroğlu, bugün uygulanan politikalarla dış borca tek rakamlı faiz ödendiğini, farkın da halka hizmet olarak döndüğü anlattı.
     Eroğlu, Türkiyenin bölünmüş yollar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uygulamaları, sağlık sistemindeki dönüşüm, ağaçlandırma gibi yatırımlarla yoluna dolu dizgin devam ettiğini dile getirerek, Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyen, halktan aldığını yine halka veren bir hükümetiz. İmzamızın olmadığı hiçbir ilçe yok diye konuştu.
     Gerçekleştirdikleri yatırımlarla İstanbul, Ankara ve çevredeki diğer illerin Afyonkarahisara yaklaştığına ve karayollarında seyahat sürelerinin kısaldığına işaret eden Eroğlu, Afyonkarahisar için hızlı trenin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını ve Zafer Bölgesel Havalimanı inşaatının bu yıl tamamlanacağını belirtti.
    
     -230 bin dekar arazide sulama sistemleri çalışması-
    
     Eroğlu, ülke genelinde yeni göletler inşa edilmesi için planlama çalışmalarının sürdüğü bilgisini vererek, Yeraltı sularını modern sulama sistemlerine çevirmek için 100 milyon liralık kaynak ayırdık. Büyük bir çalışma içindeyiz. Yağmurlama, damlama sistemini oluşturmak için 230 bin dekar arazide çalışma yaptık. Şu anda birçok ilçemiz bundan faydalanıyor ifadesini kullandı.
     Afyonkarahisarda 750 bin kişiye yetecek su bulunduğunu kaydeden Eroğlu, birçok ilçede vatandaşların, kaynak suyu kalitesinde suyu sokak çeşmelerinden içtiğini anlattı.
     Her kim ki insanların faydası için hizmetler yaparsa, hayrı öbür dünyada amel defterine yazılır diyen Eroğlu, İlim ve Kültür Merkezi inşaatına destek veren hayırseverlere teşekkür etti.
     Konuşmasının ardından butona basan Eroğlu, 60ı yatılı kız öğrenci olmak üzere 180 öğrenci kapasiteli, yemekhane, internet merkezi, kütüphane ve toplantı salonları bulunacak İlim ve Kültür Merkezinin temeline ilk harcı döktü.
     Eroğlu, daha sonra yakındaki Modern Halk Eğitim Merkezinin temeline de ilk harcı, butona basarak attı.
     Bakan Eroğlu, Şuhutta törenler sonrası belediye tarafından bir düğün salonunda verilen iftara katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz / Sedat Gök
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER