Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Başbakanımızın liderliğinde Türkiyede muazzam bir dönüşüm oldu -Hatırlayın 2002deki durum neydi. Allaha şükür o defterleri kapattık, borçlar ödendiği gibi bütün Türkiyede muhteşem yat


KİLİS (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanımızın liderliğinde Türkiyede muazzam bir dönüşüm oldu dedi.
     Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde partililerle selamlaşarak, Güneydoğu gazisi Murat Muhtaroğlu ile bir süre sohbet etti. İl Başkanı Reşit Polattan çalışmalarına ilişkin bilgi alan Bakan Eroğlu, partililere hitaben yaptığı konuşmada, Kiliste yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Kilisi çok sevdiğini ve Başbakan Erdoğanın selamlarını getirdiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     Başbakanımızın liderliğinde Türkiyede muazzam bir dönüşüm oldu. Enflasyon canavarı tamamen yok edildi, paramızdan 6 sıfır atıldı, IMFye olan borcumuz bittiği gibi 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. Kamu borçlarının Gayrı Safi Milli Hasılaya (GSMH) oranı dünyada en düşük ülkelerden birisi biziz. Almanyada yüzde 90, Amerikada yüzde 100ü geçiyor. Japonya keza yüzde 120. Dolayısıyla Allaha şükür Türkiyenin durumu iyi. Biz birlik beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edersek daha da ileri noktalara gideceğiz.
     Türkiyenin büyük hedefleri olduğunu dile getiren Eroğlu, 2023 yılında Türkiyeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşımak istediklerini kaydetti. Türkiyenin şu anda 16. büyük ekonomi olduğunu ifade eden Eroğlu, bu durumun Türk milletine yakışmadığını vurguladı.
     Sadece borç ödemekle kalmayıp, Merkez Bankasının kasasını da doldurduklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Geçmişte 70 sente muhtaç olduğumuz günleri hatırlayın. Bizden önceki koalisyon hükümetinin müteakip ayın memur maaşlarını ödemek için 500 milyon dolar için dolaşmadığı kapı kalmamıştı. Para bulamayınca 5 yıllık dönemi keserek 3,5 yılda terk edip gitmişti. Biz o şartlarda pek çok bankanın hortumlandığı, 50 milyar doların uçup gittiği, buharlaşıp gittiği dönemde borçlarla beraber çökmüş bir ekonomi devralmıştık. Hatırlayın 2002deki durum neydi. Allaha şükür o defterleri kapattık, borçlar ödendiği gibi bütün Türkiyede muhteşem yatırımlar yapılıyor.
     Eroğlu, Başbakan Erdoğanın artık temel atmaya gelmediğini ve açılışları da topluca yapmak durumunda kaldığını dile getirdi.
     11 Kasım 2011de 8,5 milyar TLlik 112 tesis açtıklarını anımsatan Eroğlu, Şimdi hedefi daha da büyüttük. Başbakanımız için bir hazırlık yaptım. 12 Aralık 2012 günü saat 12.12de tam 112 dev tesis, 16 milyar TL... Küçük tesisler de var. Başbakan o kadar hedef büyüttü ki 10 trilyonun altındaki tesisleri küçük diye açmıyor dedi.
     Yaptıkları çalışmalardan dolayı partililere teşekkür eden Bakan Eroğlu, Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar olmazdı. Türkiyede siyasi istikrarı sağlayan sizsiniz. Dolayısıyla bu ekonomik istikrarı sağlayan sizsiniz. Sizlere şükran borçluyuz, teşekkür borçluyuz dedi.
     Bakan Eroğlu, Gaziantep ve Kilise hizmet verecek olan Doğanpınar Barajının yapım işinin sona geldiğini ve önümüzdeki günlerde temel atmaya geleceğini belirtti.
     İl Başkanı Reşit Polat, konuşmasının ardından Bakan Eroğluna Kilis yorganı hediye etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER