Osmaniyede Bir Kapak, Bir Umut kampanyası

Osmaniyede Bir Kapak, Bir Umut kampanyası -İlkokul öğrencileri, topladıkları kapaklarla bir engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerinin, Engelliler Platformunun Bir Kapak, Bir Umut kampanyası kapsamında topladığı 25 bin kapakla, bir engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi.
     Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, okuldaki programda yaptığı konuşmada, kampanyaya mavi kapak toplayarak destek veren öğrencilere teşekkür etti.
     Öğrencilerde engelli bilincinin oluşmasının önemli olduğunu belirten Aktürk, engellilere yardım edebilmek için insanların onlar gibi düşünmesi ve kendini onların yerine koyması gerektiğini ifade etti.
     Engelliye sahip çıkmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Aktürk, şöyle konuştu:
     Sağlanan destekle bir kapak bin kapak, bin kapak da dayanışma sayesinde 25 bin kapak oluyor ve bir engellimizin tekerlekli sandalye sahibi olması sağlanıyor. Öğrencilerimiz de kapak toplayarak, hem çevre kirliliğini engellemiş hem de engelli bir insanımızın tekerlekli sandalye sahibi olmasını sağlamış oluyor. Bu ayrıca bir engellimizin hayata tutunmasına katkı anlamına da geliyor. Kampanyamız 20 okulda devam etti. Öğrencilerde engelli bilincinin oluşmasını önemsiyoruz. Bu güne kadar kampanya kapsamında ve hayırseverlerin de desteğiyle 250 tekerlekli sandalye verildi. Yani 250 engelli insanı evinden çıkararak hayata tutunmasına katkıda bulunmuş olduk.
     Öğrencilerin topladığı kapaklarla edinilen tekerlekli sandalye, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Gök ve Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer tarafından iki yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme engelli olan Zeynel Çarkanata (58) verildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Osmaniyede Bir Kapak, Bir Umut kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER