Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa -DÜGİAD, Sudan tanıtım toplantısı yaptı


OSMANİYE (A.A) - Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) Sudan tanıtım toplantısı yaptı.
     DÜGİAD Başkanı Rüstem Şen, Düziçi Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda yapılan programda, üyelerini yurt dışına açmak, eğitim ve seminerlerle dernek üyelerini Afrika pazarına taşımak istediklerini söyledi.
     Sudan Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Musa Gürel ise Sudan tanıtım toplantısında Sudanın yatırımcılar için güvenli bir ülke olduğunu ifade etti.
     Sudanda yaklaşık 3 bin yabancı iş adamı bulunduğunu belirten Gürel, Türk aile sayısı 150. Türk yatırımcılar için Sudan bir otoban gibidir. Bizde renk körlüğü hastalığı var. İnsanları siyah-beyaz diye ayrım yapmıyoruz. Herkesi seviyoruz. Afrika insanından alacağımız çok şey var. Afrika insanına vereceğimiz çok şey var dedi.
     Programın sonunda, DÜGİAD Başkanı Şen, Gürele plaket verdi.
    
     -Düziçinde velilere eğitim semineri
    
     Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, velilere Ergen ve Ebeveyn İletişimi konulu seminer düzenledi.
     Düziçi Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düziçi Karacaoğlan Kültür Merkezi Toplantı Salonunda bir ay süre ile her gün bir okulun velilerine seminer verileceğini bildirdi.
     Seminerin her gün saat 10da başlayacağını belirten Sarı, velilerin kültür merkezine taşınmasına Düziçi Belediyesinin katkıda bulunacağını kaydetti.
     Sarı, seminerde, ebeveynlere ergenlik çağındaki çocuklarına yaklaşımı konusunda bilgiler verileceğini söyledi.
    
     -Sumbasta Kadınlar Günü konferansı düzenlenecek
    
     Sumbasta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla müftülük tarafından konferans düzenlenecek.
     İlçe Müftüsü Ahmet Demirer, Kaymakam Selçuk Yosunkayanın ziyaretinde yaptığı konuşmada, vatandaşların dini bilgilerini sağlıklı ve doğru alabilmeleri için müftülük olarak gerekli gayretin gösterildiğini söyledi.
     Demirer, Dünya Kadınlar Günü ve haftası dolayısıyla 8 Martta Sumbas Belediyesi çok amaçlı salonunda Osmaniye Vaizesi Emine Kılıç tarafından Kadının İslamdaki Yeri konulu konferans verileceğini, konferansa tüm kadınların davetli olduğunu belirtti.
     Müftülük olarak 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla da tüm şehitlerin ruhu için hatim okuma etkinliği düzenlediklerini ifade eden Demirer, Şehitler Gününe yönelik çalışmaların sürdüğünü ve her yıl olduğu gibi bu yıl da nisan ayında düzenlenen Kutlu Doğum haftası programlarının dolu dolu geçmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti.
    
     -Kadirlide Kurtuluş Bayramı hazırlıkları
    
     Kadirlide, 7 Mart Kurtuluş Bayramı nedeniyle Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği üyeleri hazırlıklarını tamamladı.
     Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Zübeyir Durmuşoğlu, Kadirlinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle çevre il ve ilçelerden gelen misafirleri ağırladıklarını, Kurtuluş Gününü coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.
     Durmuşoğlu, geleceğin büyükleri olacak gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkmasını isteyerek, derneğin her zaman hizmetlerinde olduğunu ve desteklerinden dolayı Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş - Menderes Özat/Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER