Otopark indirimi ilgiyi artırdı

Otopark indirimi ilgiyi artırdı -İZELMAN şirketi aracılığıyla işletilen otoparkların abonelik ve saat dilimi ücretlerinde gidilen indirimle park yapan araç sayısında artış yaşandı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki otoparklarda, indirim uygulanmasıyla birlikte bir ay içinde 14 bin 125 araçlık park artışı sağlandığı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İZELMAN şirketi aracılığıyla işletilen otoparkların abonelik ve saat dilimi ücretlerinde eylül ayından itibaren gidilen indirimle park yapan araç sayısında artış yaşandı.
     Abonelik sisteminin özendirilmesi için Bornova ve Eşrefpaşa katlı otoparkları ile Bostanlı Migros Otoparkında uygulanan 170 liralık aylık abone ücretinin 100 liraya düşürülmesinin ardından, ağustos ayında söz konusu otoparklarda 185 olan toplam abone sayısı, eylül ayında 215e çıktı.
     Saat dilimi uygulaması konularak 0-6 saat arası park ücreti 5 liradan 3 liraya indirilen aynı otoparklara park eden araç sayısı da eylül ayında 10 bin artarak, 177 bine ulaştı.
     Aracın bırakıldığı saat dilimi göz önüne alınarak yapılan ve 19.00-09.00 saatleri arasındaki 14 saatlik kullanım ücreti 3 liraya düşürülen Alsancak, Kültürpark ve Bahriye Üçok yeraltı otoparkları, Alsancak, Çankaya ve Konak katlı otoparklarında ise ağustos ayındaki 9 bin 875 araçlık park sayısı, eylülde 14 bin oldu.
     Alsancak Katlı Otoparkında özellikle akşam saatlerinde yapılan parklardaki artış miktarında, 1. Kordonun trafiğe kapanmasının da etkili olduğu gözlendi.
    
     -Yeni otopark yerleri oluşturuldu-
    
     Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, korsan otoparkla mücadele etmek amacıyla kentin çeşitli yerlerinin otopark olarak düzenlemesine karar verdi.
     Söz konusu karara göre, 1378 Sokakın Cumhuriyet Bulvarı ile Atatürk Caddesi arasında kalan kısmında bulunan cep içleri, Plevne Bulvarının Lozan Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında kalan kısmında her iki tarafta bulunan cep içleri ve 1379 Sokakta bulunan Kız Meslek Lisesi önünde yolun her iki tarafı, bundan sonra İZELMAN AŞ tarafından otopark olarak işletilecek.
     Ayrıca 1380 Sokakın 2. Kordon girişinin sol tarafı, Mimar Sinan Caddesinin her iki tarafı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan 1140 Sokak ile Kahramanlar 1434 Sokak da gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra otopark olarak kullanılacak.
     Bu güzergahların yanı sıra Konak Gazi Bulvarı-Gaziosmanpaşa Bulvarı Arası Yol ve Tretuvar Düzenleme Projesi tamamlanıncaya kadar Gaziosmanpaşa Bulvarının Cumhuriyet Meydanından giriş olacak şekilde sağ tarafı da İZELMANın otoparklarına dahil edildi.
     Otopark olarak düzenlenecek alanlarda, engelli vatandaşlar için de park yerleri ayrılacak.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Otopark indirimi ilgiyi artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER