Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, cenaze töreninin yapılacağı alanda incelemede bulundu


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Fransanın başkenti Pariste öldürülen 3 kadının cenaze töreninin yapılacağı alanda incelemede bulundu.
     Diyarbakır Büyükşehir ile Bağlar belediyeleri, Pariste öldürülenler için Diyarbakırda düzenlenecek cenaze töreni için hazırlık yapıyor. Törenin gerçekleştirileceği Batıkent Meydanında biriken yağmur suyu motopomp ile çekilirken, belediyelere ait çok sayıda araçla getirilen mıcır da iş makinesiyle alana seriliyor.
     Baydemir ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, alanda incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baydemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın yapılacak merasimin; barışa, adalete ve özgürlüğe, suikastın aydınlatılmasına sahip çıkma olduğunu savundu.
     Bir soru üzerine Baydemir, 40 yıldır yapılamayan tek şeyin müzakere olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Eğer müzakereler olsaydı, bunlar olmazdı. Yapacağımız tek şey var. Adalet, eşitlik, özgürlük ve sorunun müzakere temelinde çözüme kavuşturulmasıdır. Belki haddim değil, belki benim işim ve görevim de değil ama hükümete, devlete, Türk ve Kürt halkına son bir kez çağrıda bulunmam gerekirse, bu tür provokasyonları boşa çıkarmanın, önlemin en etkin yolunun olabilecek en kısa zamanda Kürt muhalefeti ile hükümetin ya da devlet yetkililerinin aynı anda ateşkes ilan etmesidir. Operasyonlarla eylemlerin durduğunun aynı anda deklare edilmesidir. Böylelikle bu tür provokasyonların önü kesilebilir, durdurulabilir. Zira bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bu niyeti bu saldırıyla son bulmayacaktır.
     Baydemir, özgürlüğün, adaletin ve eşitliğin ilan edildiği Paris şehrine bu suikast ile büyük bir gölge düştüğünü, Kürt halkının Fransa hükümetinden beklentisinin, en kısa zamanda failler ve arkasındaki odakların ortaya çıkarılması olduğunu vurgulayarak, Ben bir Kürt olarak Diyarbakırdan sonra Paris şehrine büyük bir sempati duyardım. Ama bu suikast ile Parise olan sempatim çok büyük bir yara aldı. Bu olay aydınlatılıncaya kadar Paris cinayetle, 3 cana kıyılan kent olarak anılacaktır şeklinde konuştu.
     Öte yandan, cenaze için aralarında yabancı ajansların da bulunduğu çok sayıda gazeteci Diyarbakıra geldi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Ümit Özdal / İrfan Cemiloğlu
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER