Pentex Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı

Pentex Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı -Aile ve Sosyal Politikalar Şahin: -177 ülkeye ihracat yapan sanayicilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak boynumuzun borcu -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Tekstil ve k


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 177 ülkeye ihracat yapan sanayicilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak boynumuzun borcu dedi.
     Bakan Şahin, Pentex Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarının açılışında, tekstil ve konfeksiyon alanlarını, kendilerine atalarının bıraktığını belirtti.
     Giyinmenin insanın en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu ifade eden Şahin, tekstilin hem çevre ve sağlık, hem de ekolojik ve ekonomik olarak önemli bir ihtisas alanı olduğuna işaret etti. Şahin, tekstilin ayrıca ipliğinden kumaşına, örmesinden dokumasına kadar binlerce insana istihdam sağladığını vurguladı.
     Triko ve konfeksiyonu tasarımla, inovasyonla, Ar-Geyle buluşturmada ve alıcı ile satıcıyı bir araya getirmek açısından fuarların önemli olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
     Artık bu alanlar bize yetmiyor. 177 ülkeye ihracat yapan sanayicilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak boynumuzun borcu. Sizin hizmetkarınız olarak bu makamları dolduruyoruz. O yüzden fuarda yanınızdayız. Fuarcılık ve KOSGEB desteklerimiz devam ediyor. 2023 hedefine çok daha hızlı ulaşacak ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi başaracağız.
    
     -Gaziantepin 98 milyon dolarlık konfeksiyon ihracatı yetersiz
    
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da, Gaziantepin 98 milyon dolarlık konfeksiyon ihracatının yetersiz olduğunu belirterek, Bu fuarı açmamızdaki en büyük neden, konfeksiyoncularımızın önünü açmak, onları ihracata yönlendirmektir dedi.
     Türkiyenin sektöründe ilk ve tek fuarı olma özelliği taşıyan Pentexin sektörde işbirliği ve yatırım yapmak isteyen firmalar açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Konukoğlu, penye sektörünün buluşma noktası olan fuara, Gaziantepin yanı sıra birçok ilden firmalar ile Çin, Kore, Almanya, Japonya, Tayvan, İtalya, ABD ve Taylanddan firma temsilcilerinin katıldığını kaydetti.
     Tekstil ve konfeksiyonun, gerek üretim ve oluşturduğu katma değer gerekse ihracat gelirlerindeki yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol üstlenen sektörler olduğuna işaret eden Konukoğlu, Gaziantepin tekstilde önemli bir üretim ve ihracat merkezi, konfeksiyonda da İstanbuldan sonra ikinci büyük imalat merkezi olduğunu vurguladı.
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ise ayda en az iki fuar düzenlemek istediklerini belirterek, Biz her sektörde çeşitlenme ve daha fazla üreterek rekabet için koşuyoruz. Buna hiçbir zaman ara vermeyeceğiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, firmaların stantlarını gezerek, bilgi aldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Pentex Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER