Polatlıda Hıdrellez kutlamaları

Polatlıda Hıdrellez kutlamaları -Kaymakamı Bilgin: Hıdrellez dediğimiz zaman, huzur, barış, dayanışma, yardımlaşma, umut akla gelir


ANKARA (A.A) - Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Hıdrellez dediğimiz zaman, huzur akla gelir, barış akla gelir, dayanışma, yardımlaşma, umut akla gelir dedi.
     Hıdrellez, Polatlı Poyraz Köyü İlköğretim okulunda düzenlenen törenle kutlandı.
     Hıdrellezin canlandırıldığı programda, öğrenciler, her Hıdrellez ve öncesinde gerçekleştirilen bahar temizliği, yeni elbise ve ayakkabı giyilmesi, kırlardan içerisinde kekiğin önemli yer tuttuğu 41 çeşit ot, küçük taş parçaları toplanması, toplanan bu malzemenin temiz su dolu bir kap içinde bekletilip Hıdrellez sabahı bu suyla genç kızların el ve yüzlerini yıkamalarını canlandırdılar.
     Öğrenciler daha sonra toplanan eski eşyalardan yaktıkları ateşin üzerinden atlayarak dilek tuttular.
     Hıdrellez Kültürünün anlatılıp canlandırıldığı programa katılan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
     Türk Milleti olarak bazı doğa olaylarını bayram olarak kutluyoruz. Bunlar içerisinde birisi 21 Mart Nevruz Bayramı bir diğeri de 6 Mayısta gerçekleştirilen Hıdrellez Bahar Bayramıdır...
     Gelişmeyle birlikte yeşilden uzaklaşıyoruz. Artık nüfusun yüzde 85i şehirlerde yaşıyor. Artık toprakla, yeşille, çevreyle oluşan bir takım değerlerimizi çocuklarımız gençlerimiz maalesef tam olarak bilmiyor. Yapmış olduğumuz bu tören çocuklarımıza gençlerimize bu tür değerlerimizin hatırlatılması, öğretilmesi amacıyla yapılan törenlerdir.
     Hıdrellez, baharın belli bir noktaya ulaştığı, yazın müjdesini verdiği bir dönemi işaret ediyor. Hıdrellez dediğimiz zaman, huzur akla gelir, barış akla gelir, dayanışma, yardımlaşma, umut akla gelir.
     Protokol konuşmalarının ardından Poyraz Köyü İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri hal oyunları gösterisi, kaşıkta yumurta taşıma, çuval, leğende elma yeme, sandalye kapma yarışmaları gerçekleştirildi.
     Polatlı Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan müzik Topluluğu eşliğinde , Matematik öğretmeni Gözde Mimarbaşı minik konser gerçekleştirdi.
     Yarışmada birinci olan öğrencilerin ödüllerini kaymakam bilgin ve Belediye Başkan vekili Şaban Yılmaz verdi.
     Program sonunda Poyraz Köyü Muhtarı Veysel Yılmaz-ın kazanlarda hazırlattığı pilav, et , ayran ve tatlıdan oluşan yemek davetlilere ikram edildi.
     (AT-
<< Önceki Haber Polatlıda Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER