Polatlı Ziraat Odası Başkanı Köseoğlu:

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Köseoğlu: -Bir yıl boyunca tüm umutlarını ve geçimini toprağa bağlayan çiftçilerimizin bütün umutları yağış yetersizliği nedeniyle nedeniyle yok olmuştur


ANKARA (A.A) - Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, bir yıl boyunca tüm umutlarını ve geçimini toprağa bağlayan çiftçilerin, bütün umutlarının yağış yetersizliği nedeniyle yok olduğunu savundu.
     Köseoğlu, yazılı açıklamasında, Nisan ve Mayıs aylarında yeterince yağış olmaması nedeniyle tahılın yeterince gelişmediğini, 28 Mayısta Sincik ve Şeyhahmetli köylerine yağan dolunun da üreticileri mağdur ettiğini belirtti.
     Köseoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi: Bir yıl boyunca tüm umutlarını ve geçimini toprağa bağlayan çiftçilerimizin bütün umutları yok olmuştur. Polatlımızda 2 milyon 182 bin dekar tarım arazisi kayıtlı olup bunun 1 milyon 200 bin dekarı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı, 1 milyon dekarı ise intikalini yaptıramamış veya hazine arazisidir. Sisteme kayıt yaptıramadıklarından dolayı sigorta yaptıramamışlardır. Ürünleri heba olmuştur.
     2010-2011 hasat döneminde ürünlerin para etmemesi çiftçilerimizi ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Bu hasat döneminde buğdaydaki verim düşüklüğü ise çiftçilerimizin daha çok sıkıntıya girmesine sebep olacaktır. Kredilerini ödeyemeyeceklerdir. Öyle ki hayvanlarını veya arazilerini satmak zorunda kalacaklardır. Bu sebeplerden dolayı çiftçilerimizin sıkıntılarının ve mağduriyetlerinin az da olsa önlenebilmesi için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi şarttır. dedi
     Bahar yağmurlarının gecikmesiyle ekili olan buğdayın boyunun kısa,başaklarının zayıf olduğunu ifade eden Köseoğlu, bu nedenle dekar başına verimin geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya düşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlı Ziraat Odası Başkanı Köseoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER