Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri

Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri -İzmirde göz altına alınan kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin görüntüleri rapor eden 3 polisin delilleri karartma suçundan yargılanmalarına devam edildi


İZMİR (A.A) - Karabağlar Polis Merkezinde geçen yılın temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cnin dövülmesine ilişkin görüntüleri rapor eden 3 polisin delilleri karartma suçundan yargılanmalarına devam edildi.
     İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Fevziye Cnin avukatı Hanife Yıldırım ve sanıkların avukatı Gülseren Menek hazır bulundu.
     Haklarında delilleri karartma suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası istenen İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesinde görevli komiser yardımcısı M.D, polis memurları M.K. ve Ü.S. ise duruşmaya katılmadı.
     Hakim, diğer sanık polislerin de yargılandığı 6. Ağır Ceza Mahkemesine yazılan müzakerenin takibinin yapılmasına, Fevziye Cnin gözaltına alınmak istenirken görevli polislere karşı basit yaralama ve hakaret suçu işlediği iddiasıyla yargılandığı 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki dava dosyasının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Karabağlardaki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011de yapılan denetimde, kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cnin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.
     Memur Savcısı Alaattin Dokur, Fevziye Cnin polis merkezinde dövülmesine ilişkin görüntülerle ilgili rapor hazırlamaları için İzmir Emniyet Müdürlüğünde görevli 3 polisi bilirkişi olarak atamış, bu kişilerin yanlı rapor yazdıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma başlatılmıştı.
     Biri komiser yardımcısı 3 polis hakkında Delilleri karartma suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER