Prof. Dr. Tilki, Baküde üniversiteler arası

Prof. Dr. Tilki, Baküde üniversiteler arası işbirliği görüşmelerinde bulundu


ARTVİN (A.A) - Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Tilkinin, üniversiteler arasında işbirliğini geliştirebilmek amacıyla Baküde ikili görüşmelerde bulunduğu bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Tilkinin Yrd. Doç. Dr. Bülent Turgut ile 12-15 Aralıkta, Bakü Devlet Üniversitesi, Bakü İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi, Bakü Botanik Bahçesi yönetimleri ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, birimler arası arası kardeşlik anlaşması için ön görüşmelerde bulunduğu belirtildi.
     Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Maharramov ve Biyoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Quliyev Akif ile ikili ilişkilerin geliştirilebilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, ortak bilimsel araştırmalar ve toplantıların düzenlenmesi amacı ile üniversiteler arası işbirliği anlaşması yapılmasının uygun olacağına karar verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Toprak Bilimi ve Agro-Kimya Enstitüsü, Botanik Enstitüsü, Zooloji Enstitüsü ve Genetik Enstitüsü Müdürleri ile olumlu görüşmelerde bulunuldu. Görüşmelerde bilgi paylaşımının yapılması, öğretim elemanı değişimi, ortak bilimsel araştırmalar ve toplantıların düzenlenmesi yönünde çalışmalar yapılmasına karar verildi. Bakü İnşaat ve Mimarlık Üniversitesinde Ağaç İşleri Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları ile yapılan ikili görüşmeler sonucu öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ve ortak bilimsel çalışamalar yapılabilmesi yönünde karara varıldı.
     Bakü Botanik Bahçesi Müdür Vekili Doç. Dr. Vahid Farzaliyev ile yapılan görüşmeden sonra botanik bahçesinin gezildiği ziyaretin son gününde, Baküdeki Türk şehitliğinin de ziyaret edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Prof. Dr. Tilki, Baküde üniversiteler arası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER