Ramazan Bayramı mesajları

Ramazan Bayramı mesajları -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: Bayram günleri, dargınların barıştığı, büyüklerin ziyaret edildiği, yoksulların yüzünün güldüğü günlerdir


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, bayram günlerinin, dargınların barıştığı, büyüklerin ziyaret edildiği, yoksulların yüzünün güldüğü günler olduğunu bildirdi.
     Koca, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir bayrama daha huzur içinde kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarına işaret ederek, ramazan ayının huzur veren manevi havasının, bayramın barış ve kardeşlik havasıyla yüksek bir manaya ulaştığını belirtti.
     Ramazan süresince tahammül, yokluk ve paylaşmanın öğrenildiğine dikkati çeken Koca, şöyle devam etti:
     Bayram günleri, dargınların barıştığı, büyüklerin ziyaret edildiği, yoksulların yüzünün güldüğü günlerdir. İslamın barış dini olduğunun en büyük göstergesidir. Ancak dünyanın değişik yerlerinde bu bayramı buruk yaşayan kardeşlerimiz var. Arakanda, Suriyede sıkıntı içinde bayrama giren kardeşlerimizin de sıkıntılarını gidermek için bu necip millet elini hiç bir zaman bırakmamak üzere uzattı, tüm dünyaya insanlık adına atılacak bir adım olduğunu gösterdi. Bayramlarıyla bu kardeşlik duygularını pekiştiren milletimiz bu yüce değerleri ile tüm dünyaya örnek oldu.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı-
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da bayramları kardeşlik bağının pekiştirildiği, insanlar arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı kutsal günler olarak gördüğünü bildirdi.
     İnsani duyguların daha da yoğunlaştığı maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu manevi günleri, iyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri terk ederek en iyi şekilde değerlendirmeye çalışılması gerektiğini ifade eden Sakallı, şunları kaydetti:
     Bu anlamda, bayram günlerini sadece kendimiz ve çevremizle yaşamayalım, tüm kapıların açıldığı bu günlerde gönül kapılarımızı da sonuna kadar açarak tatlı dille, güler yüzle, mutlu gönülle etrafımıza sevgi, barış ve hoşgörü enerjisi yayalım. İhtiyaç sahiplerine, öksüz ve yetimlere, düşkün ve yaşlılara, engellilere ve ilgiye muhtaç herkese bu günleri yaşamanın küçük bir fırsatını sunalım. Onları görelim, onları anlayalım ve onlara paylaşacak bir şeyler bulalım.
    
     -Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın-
    
     Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen bayramları, insanların huzur bulduğu, sevinç duyduğu, umutlarının canlandığı, sıkıntı ve kaygılarından uzaklaştığı özel günler olduğunu ifade etti.
     AÜ olarak en önemli görevlerinden birinin, gelecek kuşaklara bu özel değerleri benimsetmek olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, Onları hem kendi topraklarına ait yerel hem de dünyamıza ait evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Bu duygularla, Ramazan Bayramının bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum ifadelerini kullandı.
    
     -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen-
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü (ESOGÜ) Prof. Dr. Hasan Gönen, bayramların manevi duyguların en üst seviyeye ulaştığı, toplumda birlik beraberlik, sevgi ve saygının pekiştiği, dargınlık ve kırgınlıkların bittiği, özel günler olduğunu bildirdi.
     Yardımlaşma dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ramazan ayını daha geride bırakarak Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarına işaret eden Prof. Dr. Gönen, Mübarek Ramazan Bayramının ve milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diler, başta Eskişehir halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim ifadesine yer verdi.
    
     -TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Karacan-
    
     TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, bayramları toplumu bütünleştiren, birlik ve beraberliği pekiştiren, maneviyata güç katan en önemli miraslardan olduğunu kaydetti.
     Bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğu içinde olduklarını hatırlatan Karacan, şunları bildirdi:
     Dostluk ve sevgi bağlarımızı güçlendiren bayramlarımız paylaşmanın da en güzel ifadelerindendir. Yardımlaşmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bir vesile olan bayramlarımız insani değerlerimizi de güçlendirmektedir. Bayramın güzelliklerinin daim olması, sevgi ve saygıyla tüm insanlarımızın barış ve huzur içinde yaşaması bu ülke ve şehirde yaşayan herkesin ortak arzusudur. Sahibi olmaktan gurur duyduğumuz değerler ışığında, bereketli ve huzurlu bir hayat, biz tüccar ve sanayicilerin de temennisidir. Bu umut ve düşüncelerle, Türk iş dünyamızın, halkımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, bayramın ülkemize ve şehrimize mutluluk, sağlık, güzellik getirmesini diliyorum.
    
     -AK Parti Eskişehir İl Başkanı Reyhan-
    
     AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Bir Ramazan Bayramını daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içindeyiz ifadesine yer verdiği mesajında, bayramın Türkiye, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olması diledi.
     Reyhan, herkesin huzur içinde ailesi ve tüm sevdikleriyle mutlu bir bayram geçirmesini temenni ederek, şunları kaydetti:
     Bayramlar barış, mutluluk sevinç ile birlikte büyükleri ve küçükleri sevindirme, onların değerlerini bir kez daha hissettirme ve onlar verilen önemin gösterildiği günlerdir. Bu güzel günlerin gelmesiyle bir kez daha Eskişehirli hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin Ramazan Bayramını kutluyor, daha nicelerine birlikte, güzellikte, sevgiyle kavuşmayı yüce yaratandan diliyorum. Teşkilat bayramlaşmamız, bayramın birinci günü Kurşunlu Külliyesinde saat 14.00te başlayacak. Bayramlaşmamıza tüm Eskişehirliler davetlidir.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ramazan Bayramı mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER