Rektör atamaları

Rektör atamaları -GAÜN Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Coşkun: -Öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya da ötekileştirmek yerine birlik ve bütünlüğü hedef alan bir yönetim anlayışı se


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya da ötekileştirmek yerine birlik ve bütünlüğü hedef alan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz dedi.
     Prof. Dr. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından liyakatinin uygun görülerek ikinci kez GAÜN Rektörü olarak atandığını anımsatarak, bunun aynı zamanda üniversite açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.
     Destekleri, katkıları ve eleştirileri için tüm kamuoyuna teşekkür eden Coşkun, bundan sonraki süreçte de sürekli iletişim halinde olmanın, önerileri almanın temel duruşları olacağını dile getirdi.
     Şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetişim ilkesine dayalı olarak üniversite anlayışını, nitelikli insan gücünü yetiştirme görevinin yanı sıra bilgi çağının farkındalığıyla bilgiyi üretip toplumla paylaşan, tüm alanlarda toplumun ileri gitmesinde etkin rol oynayan üniversite vizyonuna kilitleyerek yola çıktıklarını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
     Yine aynı söylemle devam ediyoruz. Öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya da ötekileştirmek yerine birlik ve bütünlüğü hedef alan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Ve bundan sonra hep birlikte Gaziantep Üniversitesini daha ilerilere taşımak için bu anlayışıyla el ele çalışmaya devam edeceğiz.
    
     -Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri oldu
    
     Coşkun, birlikte görev yaptıkları 4 yıl içerisinde aldıkları mesafenin önemli olduğunu ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Üniversitemiz geçtiğimiz 4 yıl içerisinde 3-4 misli kaliteli bir büyümeyi gerçekleştirerek, toplumla her alanda önemli bir bütünleşmeyi ve iletişimi sağlayarak ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olmuştur. Şimdi artık geçmişte yaptıklarımızı değil yarınlarımızı, geleceğimizi konuşmanın, planlamanın ve bu çerçevede çalışmanın zamanıdır.
     Mevlananın dediği gibi, Ne kadar söz varsa düne ait, dünle beraber gitti cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Evet, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Yeni ve geleceğe dair hedefler için yola çıkma zamanıdır. Her zaman ifade ettiğim gibi herkesin, kimseyi dışlamadan herkesin rektörü olacağım. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yönetim felsefemizin temelini de bu yaklaşım oluşturacaktır. Yukarıda da belirttiğim gibi etik zemini esas alarak farklılıkların birlikteliğini sağlamak, her görüş ve düşünceye saygı duymak temel insani anlayışımızdır. Tarihimiz, bunun güzel örnekleriyle doludur. Mevlananın düşünce ikliminde, Yunus Emrenin hoş sedasında bilimsel olarak çalışmak ve üretmek durumundayız.
     Geleceği kurgulayabilen büyük ve kaliteli bir üniversite hedefini sürekli yukarıya taşımanın büyük düşünmekle mümkün olacağını vurgulayan Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği, üniversite-toplum birlikteliğinin bu dönemde de en önemli önceliklerinden olacağını kaydetti.
     Coşkun, Dünya kenti Gaziantepte bir Dünya üniversitesi doğuyor dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER