Sağlık

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Bayar: Sağlık hizmetlerinde teknoloji, kalite, performans ve teknoloji uygulama metotları projesiyle sağlık hizmeti sunumunda hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyoruz


KONYA (A.A) - Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları Sağlık hizmetlerinde teknoloji, kalite, performans ve teknoloji uygulama metotları konulu AB Proje Sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.
     Bayar, sendika şube binasında yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Projeleri kapsamında 2011 ve 2012 yılında hazırlanarak ulusal ajansa sunulan Sağlık hizmetlerinde teknoloji, kalite, performans ve teknoloji uygulama metotları konulu projelerinin uygulamaya değer görüldüğünü ifade etti.
     Proje sözleşmesini ulusal ajansla imzaladıklarını ve proje faaliyetlerine başladıklarını belirten Bayar, şunları kaydetti:
     Sağlık hizmetlerinde teknoloji, kalite, performans ve teknoloji uygulama metotları projesiyle sağlık hizmeti sunumunda hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Üyelerimizin bu doğrultuda gelişimine katkı sağlamak için öncelikle kendilerinin teknolojik yeniliklerle gelişimine katkı sağlamak, ardından ekip arkadaşları ile edindiği bilgileri ilgili kurum ve kuruluşlara bu kurumlarımızın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz.
     Almanyadaki Vivantes Hospital Neuköllnnü ve Hollandadaki Geriatriyi ziyaret ederek Türkiyedeki uygulamaları karşılaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Bayar, şöyle devam etti:
     Proje kapsamında 7-14 Nisan 2013 tarihinde 11 katılımcıdan oluşan ekibimiz Almanyanın Regenstauf kentinde sağlık kurumları ve sağlık kurumları ve sağlık örgütlerinde çalışmalarda bulunacaktır. Projemizin ikinci hareketliliği 28 Nisan-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hollandanın Rotterdam kentinde 7 kişilik proje ekibimizle birlikte gerçekleştirilecektir. Ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında yakın kent ve başkentlere ziyaretlerde bulunacaklardır. Toplam 18 kişiden oluşacak ekibimizde sağlık alanında çeşitli birimlerde görev yapan doktor, sağlık memuru, hemşire yer alacaktır. Amacımız hizmet verenin emeğinin hakkını alabilmesi, hizmeti alan halkımızın da layık olduğu kaliteli hizmeti alabilmesidir.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER