Sakarya, otomotiv üssü olmayı hedefliyor

Sakarya, otomotiv üssü olmayı hedefliyor -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Sakarya, gelecekte Türkiyenin otomotiv üssü olacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakaryanın gelecekte Türkiyenin otomotiv üssü olacağını söyledi.
     Kösemusul, SATSO Sosyal Tesisinde düzenlediği basın toplantısında, Sakaryanın gelişimi için şehrin ekonomi ve sanayi potansiyelini en ince ayrıntısına kadar inceleyerek, seferber edilebilir bütün değerlere ulaştıklarını anlattı.
     Otomotiv Şehri Sakarya çalıştaylarının ardından hazırladıkları Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporunda Sakarya için otomotiv sektörünün elverişli olduğu sonucuna ulaştıklarını belirten Kösemusul, mevcut üretim bantlarının genişlemesini desteklediklerini, yeni markaları, üreticileri ve yabancı sermayeyi bölgeye çekmek için çalıştıklarını ifade etti.
    
     -Otomotiv Test Merkezi-
    
     Yer, konum, alan ve limanın sağlayacağı avantajların yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yerli otomobille ilgili söylemlerinin de otomotiv sektörüne ağırlık verilmesinde etkili olduğunu kaydeden Kösemusul, şöyle konuştu:
     Sakaryanın bütün dinamiklerini bir araya getiren otomotiv çalıştayının sonuçları bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Sektörün büyüme potansiyeli yüzde 400dür. Bu mevcut istihdamın 4 kat artması demektir. Bu artış ihtiyacımız olan tasarım üssü için için gerekli finans ve insan kaynağı ihtiyacını da çözecektir. Sakarya, gelecekte Türkiyenin otomotiv üssü olacak. Otomotiv sektöründe istihdam edilen kişilerin maaşları da şehrin ticaretinin artmasına yol açacaktır.
     Kösemusul, Otomotiv Test Merkezinin kurulacağı bölgenin belirlenmesi için sürecin devam ettiğini belirterek, Sakaryanın yatırım için çok cazip bir bölge olduğunu, Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporunu yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun katılacağı programla açıklayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya, otomotiv üssü olmayı hedefliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER